Een weekend dat vooral in het teken van de wapanstilstand stond heeft heel wat actie gebracht. Laat ons beginnen met de thuiswedstrijd van Dames A tegen Farciennes die hun seizoenstart grotendeels gemist hebben en amper enkele setjes bij elkaar kunnen sprokkelen hebben. Jeroen ging van start met zijn bijna standaard team al kreeg Lieke wat extra rust en Laura mocht van in het begin aan de bak. Onze dames gingen verschroeiend van start en zodra dat er een geruststellendee kloof op de bordjes stond achte Jeroen de tijd rijp om enkele andere meiden ook speelminuten te geven, Helene kwam in voor Sarah en Aline voor Tara. Wellicht reeds met komend weekend in het achterhoofd. Set 1 en 2 werden makkelijk gewonnen, dus tijd voor beetje extra challenge en een set onder de 10 was de target. Met 25-7 een puike 3-0 op de bordjes en opgerukt naar de tweede plaats in het klassement. Die tweede plaats doet ons plot ook herinneren dat in het tussenseizoen er veel twijfels waren, we hebben geen ploeg, veel te jong .... wel het tegendeel is ontkracht door Jeroen en co !  Volgende week terug een dubbelweekend met eerst een tripje naar de kust op zaterdag en een uistapje naar Tongeren zondag.

DA Far Win

Heel wat meer spanning bij Heren A in Leuven. VHL ging meteen sterk van start en konden een voorsprong tot 8-5 uitbouwen, voornamelijk door enkele opslag missers, 13 gelijk maar dan terug een beetje de bovenhand voor Leuven tot 16-16 waarna onze mannen het roer overnamen en enkele punten de leiding konden overnemen tot 21 en dan was het de thuisploeg die een kloofje kon maken maar bij 23 was alles te herdoen. Onze mannen hadden bloed geroken maar hadden toch enkele setballen nodig om die eerste set binnen te halen. 26-28 .... dus 0-1 Amigos door een winnend blok van Jonathan.  Set 2 stond eveneens garrant voor een brok spanning en was quasie gelijk opgaand, het was uiteindelijk een ontketende Jeroen die de 27-29 met 2 winnende aanvallen op het scorebord wist te prikken. 0-2 dus al zeker een puntje ... Na de spanning van set de eerste 2 setten leek het even op adem komen. Met 25-20 moesten de Ami-Boys in deze set hun merdere kennen. 1-2 als logisch gevolg, dus een vierde set om de belangrijke drie punten binnen te halen was op het scherp van de snede. Tot 12-11 was het vooral Leuven die aanstalte leek te maken op de set, maar dat was toch buiten de extra motivatie van onze mannen gerekend. Het was Thomas die de 12-12 liet optekenen en vanaf dan waren het onze Amigos die een kloof konden uitbouwen. Bij 16-21 leek het scoreboard in de zaal raar te doen en ontstond er een berg tumult waardoor de wedstrijd een 20-tal minuten heeft stil gelegen. Door allerhande problemen ook met de e-score servers van Genius kwam er plots ook geen remote score meer. Uiteindelijk gingen de spelers terug van start en leek het nog een lang en spannend sluitstuk te worden van de vierde set. Uiteindelijk is het Dirk die met een ace de 27-29 op het scorebord toverde .... mission completed 3 punten mee naar Zoersel.  "Manier waarop is niet belangrijk, de drie punten zijn het hoofddoel" dat was de titel van het interview met Kris Eyckmans in de media .. Coach Eric en de zijnen dachten daar duidelijk anders over. Op die manier staat Amigos toch netjes te blinken op de 4de plaats van de EuroMillions Volley League, iets wat sommigen misschien liever niet zo zien. Maar je raakt ver met gezonde ambitie en hard werken. Dus ook hier is een dikke proficiat zeker op zijn plaats ! 

Tot slot ging vandaag ook Heren B aan de slag tegen Gavere, een zware opdracht wist Coach Peter voor de wedstrijd te vertellen. Gavere stond blijkbaar gekend voor zijn 5 setters echter uitzonderingen bevestigen de regel en na de 3-0 tegen Hellvoc vorige week moest ook Gavere er aan geloven en waren het de Amigos mannen die 7/7 lieten optekenen. Volgende week strijd voor de eerste plaats tegen fixit. 

Er staat weer heel wat op het programma de komende dagen voor de volley liefhebbers, als we even de focus leggen op de eerste en tweede ploegen zijn het de Dames B die helaas zonder coach Robin Blondeel naar het Limburgse Lanaken moeten trekken,hun match start om 20.00. Terwijl zijn Dames al flink aan het zweten zijn, mag Robin vanaf 20.30 zijn troepen aanvoeren in en tegen Leuven-Haasrode. Belangrijke wedstrijd voor de mannen van Eric Van Drom, Leuven gaf al aan op scherp te staan in de media en de punten te willen thuis houden. Uiteraard zal ook Jeroen Oprins, net als zijn kompanen, hier een klein beetje anders over denken .... momenteel beste aanvaller van de EuroMillions Volley League en winnaar van 2 "Star of the Game" trofeeƫn. Wil daar eentje bijkomen is er maar 1 doel winnen en voor Leuven blijven in de rangschikking. Wie graag eens verder naar de statistieken wil gaan kijken kan via deze link

Best Scorer

Dan zijn er de dames A die het thuis opnemen tegen Farciennes, na de jammere en pijnlijke nederlaag van vorige week is het terug focus op scherp en trachten een nieuwe mooie reeks neer te zetten. Supporters voor de Dames kunnen uiteraard terecht in de Van Pelt Arena. Wedstrijd zal starten om 20.30. 

Zondag zijn het dan de mannen van Peter Speckstad die aan de bak moeten tegen Gavere. Na de 6 op 6 en de winst van vorige week tegen Hellvoc zullen ook zij met het mes tussen de tanden op het veld komen om voor 7/7 te gaan. Supporteren voor HB kan dus zondag om 16.00

Wie onlangs in de Amigos Arena aanwezig was, de livestreams volgde, de persvoorstelling bijwoonde of de legendarische boottocht met "De Flandria" had reeds een vermoeden. Met enige trots kunnen we jullie dan ook melden dat vanaf dit seizoen "de sportiefste makelaar van het land" mee de schouders onder Amigos zet als nieuwe sponsor. Naast een enorme bagage aan verzekeringen (denk maar aan de fietsomnium, Cybercrime, Aviation, Maritiem, Medical, Bouw ...) heeft Callant ook de nodige know how in huis in de sport om samen met ons onvergeetbare events te verzorgen en Amigos Sportief op een hoger niveau te tillen. Voor nieuwe Amigos klanten is er trouwens een verassing in petto :-) 

Namens bestuur, spelers en leden danken we Callant voor het vertrouwen in Amigos ! 

Om onze electronische ticketten te testen en te veriferen hebben we samen met sponsor Kwadro beslist om een aantal kaarten gratis kaarten ter beschikking te stellen voor de wedstrijd van morgen tegen Asterix voor de beker van BelgiĆ«. 

Je kan uw ticket reserveren door te de link op het kwadro logo te gebruiken.

 

Kwadro logo restyle New

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top