Onze laatste dag op het tornooi begon weer vroeg: om 8u een korte training. Nadien kropen de meisjes nog even een uurtje hun bed in om helemaal uitgerust de match aan te vatten tegen thuisploeg Hevo Heino, van dewelke we onze allereerste match verloren hadden met 0-2.
Dit was voor de plaatsen 4 en 5, waarin gespeeld werd met 2 sets, bij gelijke setstand werd er gekeken naar de tegenpunten.  De winnaar speelde dan verder voor de 3e-4e plaats tegen TFM DOK.
 


Amigos – Hevo Heino
Opstelling: Lien, Dorien, Jana, Karolien, Jente, Lena, Lisa als libero.
Uitslag: 1-1: 20-25/25-15

Tijdens de warming-up sloeg de schrik al toe toen Lisa haar voet verstuikte. Gelukkig konden we rekenen op de medische hulp van het aanwezige team, na wat ijs leggen werd de voet versterkt met tape en Lisa kon er weer tegenaan. Ze bewees zichzelf onmiddellijk en verdedigde een knappe bal dewelke Dorien dankbaar afmaakte, het eerste punt was voor ons! Via 2-4 ging het naar 4-8 met in de hoofdrol de uiteindelijke beste All Around Speelster, Nicolet Antonissen. Tim voerde zijn dubbele wissel al uit, Chloë en Charlotte voor Lien en Dorien. Het rendeerde want ze brachten samen met Lena aan de opslag de groep terug tot 9-9. Lien en Dorien kwamen weer op het veld en Jana kon nog een puntje sprokkelen met een blok buiten bal. Helaas ging het dan door naar 10-16 en 10-18, weer teisterde Nicolet onze verdediging met haar krachtaanvallen van op positie 1. We sloegen er toch in om de bal in ons kamp te krijgen en Jente bracht de puntjes op het bord, weer in combinatie met haar compagnon middenman, Lena. Het werd de coach van Heino te heet bij 16-19 dus tijd voor een time-out. Nadien ging het om beurten punten scoren waarbij we Karolien niet mogen vergeten, die keer op keer elke match mooi aan het verdedigen was en als kleinste toch wist te scoren. Hevo trok echter door op de beslissende momenten en hierdoor eindigde het met 20-25.

Weer vloog de opposite van Heino er vollenbak in, maar Jana stopte haar en na 0-2 werd het 4-2. Tijdens deze set zou het onze middenman Jente zijn die de overkant in de problemen bracht en aan 100% scoorde, wat ze reeds in de eerste set al benaderde. De ploeg speelde goed samen en Karolien bracht een bal terug van 15m dewelke de thuisploeg dankbaar in het net klopte. Ze waren duidelijk onder de indruk van deze werklust: 1e time-out Hevo op 7-4. Heino kwam nog even piepen maar vanaf Lien aan opslag kwam veranderde dit. Zij bracht ons van 9-9 naar 16-9. Jana en Jente zetten weer een mooi blok, Lien zette verder tot 18-9, maar de markeerder van de tegenstander had ondertussen al een puntje gefoefeld, gevolg: 18-10. We namen onmiddellijk wraak, Lena zette een blok en de tegenstander durfde niet meer goed: outaanvallen waren het gevolg. We duwden verder naar 21-11 met een slim spelende Karolien en Charlotte scoort een belangrijke bal waardoor we matchpunt krijgen: 24-11. Een outaanval aan onze kant zou 24-12 geven, weliswaar was dit buiten de markeerders gerekend: 24-13 gefoefeld. Tim nam nog een korte time-out op 24-15 en Karolien maakte de laatste bal af: 25-15 en dus matchwinst voor Amigos!

We mochten bijgevolg aantreden voor de kleine finale tegen DOK. De teleurstelling was groot bij de thuisploeg, maar zelfs de organisatie vond de overwinning verdiend.

Na een snelle lunch startten we als volgt:
Amigos-TFM DOK:
Opstelling:
Chloë, Charlotte, Jana, Katleen, Jente, Lena. Lisa als libero
Uitslag: 3-1: 25-20/21-25/25-22/25-21

Na een tactisch overleg, besloot Tim te starten met een andere ploeg die er fris tegenaan zou kunnen gaan. Deze wedstrijd zou een zware beproeving worden aangezien er nu gespeeld wordt naar 3 winnende sets, dus iedereen zal nodig zijn om dit tot een goed einde te kunnen brengen.
Chloë liet zich onmiddellijk gelden en haar service leverde vlot 2-0 op. DOK liet zich echter niet kennen en hun aanvalsters zochten de lijnen op, de ballen vielen steeds net binnen waardoor we op een 5-8 achterstand aankeken. Jente pakte de bal af bij 9-11 waardoor Chloë weer aan service komt en weer haar 2 puntjes bij op het bord plaatste. Gevolg 11-11. Een poweraanval van Katleen komt direct terug en Charlotte maakt hier mooi gebruik van om de bal op de grond te leggen: 16-13. Op 17-15 komt de dubbele wissel: Lien en Dorien nemen het team mee naar 19-16. Katleen komt dan met haar gevreesde opslag: resultaat: ketser en een ace. Zij trekt de ploeg naar 24-17. Lena maakt de eerste set mooi af na knap verdedigend werk van Lisa en Katleen. Resultaat : 25-20

De tweede set behield Tim de startopstelling. Het begin verliep gelijkopgaand, door goed draaiwerk van Lena in het midden dwong zij de tegenstander tot netfouten. Charlotte scoort een belangrijk punt en op 13-14 voert Tim zijn dubbele wissel uit (Lien – Dorien). De ploeg staat echter even te vast in hun startblokken en het verdedigende werk laat even te wensen over: 13-16. Na de time-out echter spelen we side-out en brengt Katleen ons weer terug tot 16-16 met haar service. Tactische time-outs aan beide kanten volgden en op 20-22 probeerde Tim nog Karolien in te brengen voor Katleen, maar in deze set moesten we onze meerdere erkennen en werd het 21-25.

De derde set werd er geopteerd om te starten met Lien als setter en Karolien als vervanger op de hoek voor Katleen. Onze kapitein Jana nam de eerste fase van de set voor haar rekening : 6-1. Hierbij hielp Charlotte met een schitterende dubbele drop net langs de lijn en Karolien met recepties die op de passeur haar hoofd vielen. Charlotte is vertrokken en slaagt op 8-5 nog een aceje en ook enkele punten later scoort ze een schitterende bal als opposite: 11-6 voor Amigos. Enkele ongelukkige ballen brachten DOK terug tot 11-10. Tim bracht Katleen in voor Lena in het midden die eventjes haar energie kwijt was. Zij kwam direct aan service, en je kan het weer raden, ze scoort weer met een ace en een ketser: 14-12. Eigen receptiefouten en niet opgemerkte lijnfouten van de passeur en de opposite keerden de stand echter: 14-16. We probeerden de punten in te halen, 16-18 werd door 2 killbloks van Jente omgetoverd tot 18-18. Katleen stond even later weer vooraan en sloeg blok buiten: 21-20. We controleerden nu het spel, Lisa en Karolien hielden het achterveld onder controle en via 23-21 ging het naar 25-22. 2-1 voor de goei!

De hopelijk laatste set werd er gestart met het team waarmee we geëindigd waren. Door tactische verschuivingen in blokkering met Charlotte en Katleen, konden we ons blok versterken waardoor DOK voorzichtiger werd in de aanval: 5-2. DOK gaf zich niet gewonnen: op 9-9 moest er weer gespeeld worden. Onze servicegod Katleen kwam opdraven en maakte er 12-9 van. Weer kwam de tegenploeg bij, maar een blokje van Jana en Jente leverde ons de tweede technische time-out op: 16-15. Nog niets gewonnen, dus coach Tim bleef de ploeg aansporen het kopje erbij te houden en geconcentreerd te blijven spelen. Jente leverde nog een aceje voor de groep en Lena kwam in voor Karolien om het blok te versterken vooraan. 17-19 keerde zich om naar 21-19, Lena liet zich gelden na deze korte rust!  Charlotte komt dan aan opslag en onze opgedraven middenman Katleen scoort ook op deze positie: 22-19. DOK kreeg schrik en nam een time-out. Maar voor Amigos was het klare koek op zijn Hollands: Lena scoorde nog een puntje aan service, Charlotte maakte weer een mooi punt als opposite en het eerste machtpunt stond voor de deur: 24-20. DOK spartelt nog even tegen en nam de bal in hun kamp. Maar dit was buiten kapitein Jana gerekend: zij deed een ++ receptie en een ++ drop: onmiddellijk side-out en de match was voor ons! Net zoals de welverdiende 3e plaats!

Als we terugblikken op deze vermoeiende 3 dagen, kunnen we stellen dat we als team heel sterk gegroeid zijn en we elke wedstrijd een grote stap vooruit hebben gezet. De coaches van de andere teams, toeschouwers en organisatoren bevestigden dat we groeiden tijdens het tornooi en dat we verdiend geëindigd zijn waar niemand ons na de eerste dag verwacht had.

Nadien maakten de meisjes zich vertrekkensklaar, maar eerst werd er nog naar de finale gekeken waarin onze bungalow-vrienden van Apeldoorn het opnamen tegen de beren van Münster. Jammer genoeg mondde dit uit in 1-3 en werd Münster winnaar van het tornooi. Het was een heel leerrijke ervaring en hopelijk zijn we volgend jaar weer de uitverkorenen om deel te nemen aan dit International Hevo Topgirls Volleyball Tournament!

Wij als begeleiders hebben er ook weer een ervaring meer opzitten en kijken terug op een leuk tornooi. We wensen al onze speelsters een dikke proficiat met hun prestaties en hun 3e plaats!

Nieuwe Sponsors

Go to top