Onze laatste tornooidag ging van start met een korte training van 45minuten. Nadien genoten enkelen weer van een deugddoende massage want ze moesten helemaal fris kunnen aantreden tegen VC Mortsel om 13uur. Nu wordt er gespeeld naar 3 winnende sets in plaats van 2.

{fblike2}

Tim startte met zijn kennis over enkele speelsters van Mortsel tactisch met Sanja op 5, Jana en Katleen in kruis en Jente en Lena weer in het midden. Maya Sleeckx had al naam gemaakt als een stevige aanvalster maar ons team was gewaarschuwd. Sanja verdedigde meteen haar eerste aanval en ons vertrouwen was er direct. Charlotte kwam aan opslag en scoorde daarmee, zodat we gelijk konden opgaan met Mortsel tot 4-4. Morgane bracht een perfecte receptie en Sanja verdeelde het spel goed. Ze speelde Charlotte aan op positie 1 wat voor een knaller van een aanval zorgde, 2x achter elkaar! Maar ook slim spelen lukt bij Charlotte en met een blok buiten aanval komt het op 8-6. Jente komt bij 10-7 aan opslag en speelt die net over de netrand. Haar opslag levert een freeball op voor Charlotte op 2 en het wordt 12-7. Mortsel maakt wat foutjes waarvan wij dankbaar gebruik maken en we gaan door tot 15-8 met 2acejes in opslag van weeral Charlotte. Lena zet nog 2 blokjes achter elkaar en met mooie verdedigingsacties aan onze kant, komen we met een sterke opslag van Katleen op 19-9. Mortsel serveert even sterk maar Katleen brengt de bal aan het net en Sanja zet samen met Lena een blokje da 20-12 oplevert. Jana wordt bewonderd door het publiek door haar knappe verdedigingen op de zeer korte diagonale poweraanvallen van Maya van Mortsel en ook Sanja blokt haar met Jente af : 21-14. Charlotte knalt er nog een puntje bij en onze passeur scoort met haar opslag zodat we twee puntjes van setwinst zijn. Door een knappe verdediging van Morgane kan Jente worden aangespeeld en wordt het 25-15!

De opstelling blijft hetzelfde en Charlotte toetst slim een puntje op onze bordjes. Katleen doet een goede receptie waardoor Lena aangespeeld kan worden door Sanja, maar het geluk ligt nu aan de andere kant en onze receptie laat het wat afweten waardoor we 3-8 achterkomen. Maar VC gaat ook in de fout en met een blokje van Jente en Jana komt het op 6-9. De andere kant serveert echter weer sterker maar Katleen kan de service doorbreken. Met een slimme drop van Jente en haar verdediging op een korte bal, kan Katleen blok buiten slagen : 9-12. Jana komt zo aan service en laat de bal net over het net rollen. Lena scoort nog een tweede hands balletje zodat we tot 12-13komen . Met een aanval van Katleen en een opslagpuntje van Charlotte en ook Katleen weer, wordt het 16-16. Charlotte verdedigt een balletje dat naar Lena gaat en naar de grond. Op 18-18 komt Lien in voor Lena aan service en met een blokje van Jente kan Lien dus 2x goed serveren! Katleen houdt het achterveld proper en Charlotte scoort zowel op 1 als op 4, met daartussen nog een opslagpuntje van Sanja! Op 22-19 komt VC nog even terug tot gelijkstand maar met mooie recepties van Lisa en een aanval en dropje van Charlotte komen we op 24-23. Een netfout van Mortsel wordt op deze cruciale moment niet gefloten maar ze geven het laatste puntje toch kado met een outaanval. 25-23 voor Amigos!

De opstelling wordt behouden en Lisa start meteen secuur. Haar recepties komen aan het net wat de passeur de mogelijkheid geeft te verdelen. Met een blokje van Sanja en Lena komt op 2-3. Ondanks dat onze libero haar werk prima doet, lukt het de ploeg niet om verzorgde volleybal te spelen en komen we op een 2-6 achterstand. Jana doorbreekt het stramien en scoort twee maal. Een goed gelaten outbal brengt ons op 5-7. Ook Morgane doet het als libero heel goed want ze wordt amper opgezocht en indien wel, brengt ze de bal tot bij het net. Maar desondanks komen we weer op achterstand 6-10. Jana zet haar foutje in aanval recht met een opslagpunt maar een fantastische rally verliezen we net dus 9-12. De aanvallers van Mortsel zoeken de achterlijn op en op 9-14 komt Eline in voor Katleen. Ze zet een blokje op een bal,die net overkomt en we komen tot 13-16. Lien en Dorien komen met een dubbele wissel in voor Charlotte en Sanja. Lien staat bekend om haar service en ook nu zet ze de tegenploeg onder druk en Eline kan van op 2 scoren in power. Lena doet als middenman toch ook haar receptietje en Dorien maakt haar eerste bal direct af in de korte diagonaal! 15-17. Maya, die later op het tornooi verkozen zou worden tot beste aanvalster, kan niet scoren omdat Jana telkens haar ballen van de grond houdt. Dankzij een snelle reactie kan Dorien Jana de pas terug geven en scoort deze overtuigend. Met goeie opslagen van Eline en Lena die als passeur aantreedt komen we op 18-17. Mortsel prikt even terug door onze receptie te teisteren maar dit stopt op 18-22 als de opslag naar Morgane gaat en ze deze perfect bovenhands brengt. De overkant maakt enkele domme fouten waarvan wij dankbaar gebruik maken en Jana verdedigt sterk. Op 21-22 duikt Katleen een belangrijke bal van de grond en komt het 22 gelijk. Weer doet Morgane het receptioneel goed en Sanja geeft een prachtige pas naar Jana op 4, die het gaatje in het blok gebruikt en ons op 23-23 brengt. Katleen verdedigt alles en Jana is niet te stoppen vooraan en samen met Charlotte vormt ze een grote dreiging waaronder Mortsel kraakt. 25-23 weer, na een lange tijd achter te staan, onze vechtlust was tijdens deze schitterende match een belangrijke factor!

Zo eindigen we als 3e van de 6 ploegen, voor VC Mortsel, USC M√ľnster als 5 e en TFM Dok als 6e. De finale tussen de thuisploeg Hevo en Alterno Apeldoorn wordt net als onze match een wedstrijd op hoog niveau en deze eindigt met een verdiende 3-2 winst voor Alterno!
Nu huiswaarts om te bekomen van deze drie vermoeiende maar leerrijke dagen!

Nieuwe Sponsors

Go to top