Wauw! Wat een dag! In Sijsele Damme slaagden onze jongens preminiemen er in om alle ploegen te verslaan en zich zo te kronen tot Vlaams Kampioen. Uniek in de clubgeschiedenis bij de preminiemen!


De eerste wedstrijd speelden we tegen ‘de’ Lizards uit Lubbeek Leuven. Tijdens beide setten moesten onze jongens telkens achtervolgen tot 18. Veel rally’s, plaatsballen die juist buitengingen en een opslag die niet volop rendeerde. Op het einde van iedere set waren de onzen iets koelbloediger dan hun tegenstanders en maakten onze tegenstander enkele foutjes. 2-0 was dan ook de einduitslag.
Direct nadien mochten we aantreden tegen Noliko Maaseik! We begonnen sterker dan de vorige wedstrijd: knappe verdedigingen en nadien mooie aanvallen of subtiele plaatsballen. De eerste set was dan ook vlug binnen. In set 2 sputterde de motor eventjes en het werd een spannend slot: lange rally’s, verdedigingen, ballen terug gaan halen, aanvallen… kortom een prachtstukje voor de supporters en andere toeschouwers… en al een geluk wonnen we met 25-23. 2 op 2 en op schema.

De derde wedstrijd zou de beslissende wedstrijd zijn en dit tegen die andere grote club uit het land, Knack Roeselare. Guy, die opgetrommeld was als assistent, en ikzelf gingen tijdens de rustmatch Roeselare scouten en zagen direct dat het niet gemakkelijk ging worden. Al snel hadden we een tactisch plaatje gevonden, nu dit nog uitvoeren…
Onze jongens begonnen super aan de wedstrijd: gerichte opslagen, mooie diagonale plaatsballen, gedurfde aanvallen: al snel was een 10-puntenkloof een feit. We wonnen dan ook de eerste set. In de tweede set gingen ze gewoon op hun elan verder! Alles lukte en alles zat mee en dit resulteerde in ook setwinst in de 2e set! Dit was zonder twijfelen hun beste wedstrijd van het seizoen, op het juiste moment! Knap!

De laatste wedstrijd was tegen Kalken uit Oost-Vlaanderen. Onze jongens begonnen aarzelend, maar herpakten zich tijdig en wonnen de eerste set. Nog 1 setje! Met Wout aan opslag werd er een enorme kloof geslagen. We speelden rustig de set uit en de supporters telden rustig mee. Op 24 stond iedereen recht op de bank, om dan de feestavond in te zetten! SUPER!

Na een uurtje wachten kregen we de uit handen van de Vlaamse Volleybalbond een mooie gouden medaille, een T-shirt en de beker! Wat dan volgde was zelden gezien: Zingen, springen, champagne drinken(?), polonaises, … super om deze bende zo te zien genieten! Inclusief de supporters! Er werd nog afgesloten in “de Sphinx” om dan na een lange maar een Oh Zo leuke en onvergetelijke dag, vermoeid naar huis te gaan!

EEN DIKKE PROFICIAT AAN HET SUPER E-TEAM 2010-2011: Wout Van Bavel, Mathias Van Elsacker, Cedric Holvoet, Mathias Snoeckx, Niels Michielen, Jeff Geys, Jannes Van Dyck, Joren Verdyck
Eveline Spiessens, Zoë Van De Cruys, Elyne De Vylder, Guy Verstraelen en alle supporters!

 

 

 

Bedankt voor dit toffe verslag Tine, en uiteraard ook aan jou een dikke proficiat voor wat je met dit team hebt verwezenlijkt !

Nieuwe Sponsors

Go to top