Bij Aalst was men allicht de beker uitschakeling van vorig jaar nog niet vergeten dus zeker voldoende motivatie om met het mes tussen de tanden af te zakken naar de Van Pelt Arena. Coach Eric Van Drom had een onuitgegeven opstelling in petto met Jeroen, Jonathan,Wim, Robin, Jesper aangevuld met Dirk en Jef. In een gelijk startende eerste set waren het onze Amigos die een kloof konden maken in het tweede deel van de set. Zo konden ze uitlopen tot 19-13. Set binnen zou je dan denken, maar dat was buiten een ontketend Aalst gerekend die hun spel terug vonden en uiteindelijk met 26-28 de set naar hen toetrokken met 3 winning blocks oprij van Martin Colson. 

H1 Ballenraper Aalst

 

Jammer maar er zat meer in, dus tweede set met de bordjes en de hoofdjes terug op 0 beginnen, in een volledig gelijk oplopende set waren het toch onze blauwhemden die knap met 25-23 een puike 1-1 op het scorebord wisten te toveren. 

Langs Amigos kant is set 3 er eentje om heel snel te vergeten, wat allemaal lukte in de voorbije 2 sets leek ineens allemaal weg, logisch gevolg 10-25 en 1-2 voor Aalst.

Maar Aalst mocht onze mannen wel niet onderschatten en denken dat de veer nu wel echt gebroken was ... had misschien gelijk in het begin van de set ... 2-7 .... iedereen zag de bui al hangen maar dat was naast een terug ontkekende Oprins bijgestaan door het scorend vermogen van Thomas en de uitmuntende blocks van Wim gerekend. Zo stond er dan meteen 10-10 en verliep de rest van de set gelijk opgaand.De Amigos konden nog een klein kloofje uitbouwen tot 21-18 maar een sterke Star of the Game Fredric Gustavsson besliste hier anders over. Jammer, er zat misschien net iets meer in, maar verliezen van Aalst die toch met gezonde ambitie het seizoen starten om binnen de top 4 te eindigen is geen schande. We onthouden vooral de vechtlust en weerbaarheid die getoond is op en naast het veld. Iets wat het afgelopen jaar net iets ontbrak. 

Na de wedstrijd was er ook nog uitreiking van de EuroMillions Volley League Star of the Game die zoals eerder vermeld naar de sympathieke Fredric Gustavsson ging.De Amigos Fan of the Game was het niemand minder dan ex-Amigos jeugd verantwoordelijke en trainer Guy Verstraelen die met het nodige animo tussen de Aalst supporters onze troepen wist te bereiken :-)

Foto's van de wedstrijd kan je vinden op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/AmigosArena 

Keep up the good work guys !  Afspraak volgende week in Leuven.

Nieuwe Sponsors

Go to top