Bron : Volleynieuws.be

Tien Antwerpse studenten hebben voor een fantastische primeur gezorgd in het Spaanse Valencia. Op de Interuniversitaire Wereldspelen wonnen ze vrijdag na een thriller de finale van het volleybaltoernooi. Hun vrouwelijke collega's eindigden knap derde.

De ploeg van kapitein Lucas De Muynck, met onder meer spilfiguren als Johan Cox en Michaël Delbaere, verzamelde het kruim van de volleyballers op de Universiteit Antwerpen en de verschillende hogescholen. Het team versloeg in de eerste ronde universiteiten uit Spanje, Algerije en Mongolië. In de halve finale ging Rusland voor de bijl.

David Van den Bosch, coördinator Topsport op de Antwerpse universiteit: "We voelden aan dat deze groep véél potentieel had. Vorig jaar sleepten de jongens al brons in de wacht. De samenhang in de ploeg is geweldig. Ze gaan voor elkaar door het vuur. In de finale tegen een Italiaans zestal was het een dubbeltje op zijn kant. We wonnen de beslissende set met 15-13. Nipt maar verdiend."

De Interuniversitaire Wereldspelen zijn géén landencompetitie zoals de Universiade. Een land kan op de Wereldspelen meerdere teams afvaardigen. In dit geval was de Universiteit Antwerpen wel de enige Belgische deelnemer. Naast volleybal zijn ook titels uitgedeeld in voetbal, zaalvoetbal, basketbal en golf. 

Nieuwe Sponsors

Go to top