In de volgelopen Amigos-arena ontvingen de discipelen van Etienne De Buck de spelers van Knack Roeselare. Op papier een zeer moeilijke opdracht, maar juist zich kunnen meten tegen de heuse top in België is natuurlijk de reden om in te schrijven voor de beker van België.

Amigos leek in de eerste set van de wedstrijd hoegenaamd niet onder de indruk van de spierrollende tegenstrevers en gingen vlot mee tot de eerste opgelegde time-out bij 7-8 voor Knack. Vooral het duo Hendrik Tuerlinckx en Joppe Paulides lieten dan enkele malen hun verschroeiend aanvalsspel bewonderen en vandaar een 12-17 voorsprong voor het team van trainer-coach Emile Rousseau. Elke hapering van onze jongens, hoewel zij vrijuit hun kans gingen, werd genadeloos afgestraft en zodoende een 19-25 op de bordjes.

Coach Etienne behiekd het vertrouwen in zijn jongens, maar Knack liet er geen gras over groeien en startte met een 1-4. Dus een eerste ingreep van Etienne met een time-out. Dit leverde weer een boost op maar dichterbij geraakte onze Amigos niet en kenden een achterstand van 8-12. Weer voerde Hendrik Tuerlinckx de druk op en een setstand van 10-18 was het resultaat. Enkele knappe acties van ondermeer Pieter Relecom, Wouter Vriens en Wim Cox brachtten Amigos terug wat dichterbij, maar Knack stevende iets te gemakkelijk naar een duidelijke 16-25.

In de derde set bracht coach Etienne Yannick aan service voor Robin, maar weer ging Knack aan de haal maar Amigos repliceerde gevat en kwam terug tot 7-8. Het ongeluk kwam dan iets te onverwacht: bij een snelle aanval kwetste Bart De Ren, tot dan zeer aanwezig in de match, zich op het eerste zicht vrij behoorlijk aan de knie. Michel Delbaere nam dan zijn plaats in, maar ook hij kon de Roeselaarse pletwals niet stoppen. Bij 8-15 werd Robin terug ingehaald en Amigos kwam terug tot 17-19, maar Pieter Coolman en natuurlijk Hendrik Tuerlinckx beslisten  uiteindelijk deze spectakulaire wedstrijd bij een stand van 20-25.

Proficiat voor onze jongens, maar Knack was duidelijk de betere en won oververdiend.

{besps}am-roes{/besps}

Nieuwe Sponsors

Go to top