De toppers of wedstrijden om naar uit te kijken volgen elkaar in snel tempo op. Dit weekend ontvangen onze mannen de geburen van VC Zoersel.

Liga B mannen – 3e speeldag

GEA HAPPEL Amigos – VC Zoersel (zaterdag 15/10 20.30u)

De derby tegen Zoersel mag telkens weer op heel wat kijklustigen rekenen en dat zal dit jaar niet anders zijn. In het verleden stonden de wedstrijden vaak bol van de spanning, alhoewel dat het niveau vaak niet ten goede kwam. Vorig seizoen gaf Amigos in eigen huis een 2-0-voorsprong uit handen, maar in de terugronde nam het met 1-3 revanche. Het is koffiedik kijken hoe de partij nu gaat evolueren. Zo kort na de competitiestart zijn de waardeverhoudingen moeilijk in te schatten. Bovendien is de inzet op dit moment niet te vergelijken met vorig jaar (toen beide ploegen voor de titel streden) of drie jaar geleden (toen Amigos knokte voor het behoud in eerste nationale).

Dit seizoen won Zoersel zijn twee thuismatchen telkens met 3-1 (Gent en Lendelede). Op het veld van Haasrode-Leuven ging het dan weer met 3-0 onderuit. De Leuvenaars worden echter getipt als één van de titelkandidaten. Het staat in ieder geval vast dat de bezoekers na hun zege vorige week tegen Lendelede op scherp staan.

GEA Happel Amigos won zijn eerste drie matchen, al liep het in de laatste thuismatch tegen Zonhoven moeizaam. Trainer Etienne De Buck weet dat het beter kan en we zijn ervan overtuigd dat zijn jongens er alles aan zullen doen om Zoersel een warm onthaal te bezorgen. 

Nieuwe Sponsors

Go to top