Dit weekend schiet de competitie voor de meeste ploegen dan eindelijk uit de startblokken. Alleen de ploegen uit de Liga A mannen en ereklasse vrouwen krijgen nog een week respijt.

De meisjes van GEA Happel Amigos die aantreden in eerste divisie ontvangen zaterdagavond Alken. Zij trachten een bleek seizoen snel door te spoelen, maar dat zal tegen de Limburgers niet gemakkelijk zijn. Alken speelde vorig seizoen nog kampioen in tweede divisie. En nieuwkomers zijn nooit te onderschatten.

“Deze match komt nog iets te vroeg voor ons”, zeg trainer Claude Holvoet, die de assistentie krijgt van An Kesselaers. “We hebben een erg jonge groep, die nog veel moet leren. De jongste speelster is 15 , de ‘oudste’ 24. Eigenlijk verwachten we pas na Nieuwjaar de eerste resultaten. Als we uiteindelijk op het einde van het seizoen het behoud kunnen verzekeren, dan hebben we heel goed gewerkt.”

In de Liga B trekken de mannen van Etienne De Buck opnieuw naar Kapellen. Opnieuw, want ook vorige week waren ze er al aan de slag in het kader van de Beker van België. Onze jongens wonnen toen met 1-3 en verzekerden zich op die manier van een topaffiche met Roeselare in de volgende ronde. In hun eerste competitiematch proberen ze hun prestatie van vorige week alvast te herhalen.

In tweede divisie starten de jongens van Peter Speckstadt – GEA Happel Amigos 2 – met ambitie aan het seizoen. Zij nestelden zich de voorbije jaren steevast in de top drie. Misschien kan setter Yannick Wijnen, die overkomt van de eerste ploeg, hen net dat tikkeltje extra geven om beter te doen.

GEA Happel Amigos 3 ten slotte neemt het zondag thuis op tegen Wijgmaal. Ook de ploeg van trainer Tom Spitaels en zijn adjunct Bob Grandjean presenteert zich is jong en onervaren. Afwachten welke resultaten zij bij elkaar sprokkelen.

Programma Beker van België is inmiddels bevestigd:

Dinsdag 4/10 20.30u D1 - VDK Gent

Woensdag 5/10 20.30u H1 - Roeselare

Telkens met 'cava'-bar vanaf 19.00u. Later meer.

Nieuwe Sponsors

Go to top