Heren 1, ’t is me wat? Na het desastreuze dalen uit de 1enationale reeks zo’n drie jaar geleden, veroverden de mannen van Etienne De Buck afgelopen seizoen met twee kampioenstitels in 2 jaar hun plaats in de B-liga. Ongetwijfeld is dit het resultaat van enerzijds een geweldige trainingsactiviteit en anderzijds het geloof in en het kunnen van een deel eigen jeugd,aangevuld met een bende voortrekkers van het eerste soort..

Peilend naar de ambities van de groep naar volgend seizoen toe bij de trainers leverde enkel het resultaat “ zo goed presteren als mogelijk”. Een antwoord waarmee we alle kanten uit kunnen. Bij de sportieve cel van Amigos klinkt dan weer “ een vijfde plaats” moet kunnen.

Met enkele rake transferts zijn de heren alleszins gelanceerd. De gebroeders Relecom, Joris en Pieter, zullen de gelederen versterken na een omzwerming van 2 jaar en in hun kielzog volgt Yannick Sophie ook de weg van Kapellen naar Amigos. Yannick was bij Kapellen de uitgesproken nr 1 aan de pas, maar zal in Robin Blondeel een moeilijke klant krijgen. De eigenschappen van Joris en Pieter zijn bij onze fans genoeg gekend, alhoewel Joris precies nog iets harder op de bal ramt als vroeger en Pieter nog beter het middenblok leest. Hoopvolle en zeker te volgen zaken.

Waar er bijkomen, moeten er jammer genoeg ook verdwijnen, maar dat is nu éénmaal  de helaasheid der dingen. Toch zien we met lede ogen Yarrick Van Damme naar Kapellen trekken en Wannes Boen naar Mortsel VC. Beide spelers wilden op het einde van het seizoen meer effectieve spelminuten hebben en dat is natuurlijk menselijk en begrijpelijk. Hopelijk vinden zij bij hun nieuwe verenigingen hun gading en een toffe volleybalsfeer.  Yannick Wijnen, daarentegen is bereid gevonden om de tweede ploeg , hun spelverdelersprobleem een oplossing te bieden, maar blijft geregeld de training van heren 1 volgen om zijn opleiding als spelverdeler verder te zetten.

Met een begin volgend seizoen uit tegen Kapellen, thuis tegen Zonhoven en weer uit tegen de volleybalschool zullen we vrij snel weten waar de mogelijkheden van deze groep liggen. En dan maar weer dromen van een superseizoen. Terecht of niet, het trainersduo Etienne en Peter zal er alleszins alles aan doen om te proberen een verlengstuk te breien aan dit boerejaar 2011. En wie zou niet graag in onze nieuwe sporthal ontmoetingen tegen Maaseik, Roeselare en Precura mee willen maken?

Start van de competitie in de B-liga voor de heren is op 24/09/2011  

 

Nieuwe Sponsors

Go to top