Gisteren stond terugwedstrijd van de baragewedstrijden tussen onze Heren 1 en Waremme op het programma. De heen wedstrijd in onze Van Pelt Arena werd vorge week roemloos verloren om toch nog een kans te maken op de extra play off wedstrijden was winnen in Waremme dus de boodschap. Het principe was vrij simpel er werd geen rekening gehouden met sets, enkel winst. Dus garantie spanning tot de laatste set om de al dan niet Golden set te spelen.

Interim coach Nico had een simpele boodschap voor zen manschappen, verleden achter laten en gaan voor elke bal. Nico ging van start met Robin, Jonathan en Joren in het midden,Mathias, Jonas, Thomas en Jef als Libero. Warreme schoot het best uit de startblokken en al heel snel keken onze manschappen tegen een flinke kloof aan bij de eerste Technical Time-Out stond er zowaar 8-1 op het scorebord. Iedereen zag de bui al hangen en Waremme diepte de kloof een pak verder uit. Time for Change moet de eenzame coach Nico gedacht hebben tijd voor een dubbele wissel. Setter Robin werd vervangen door Jan en Thomas door Jeroen. Blijkbaar sloeg de motor nu wel aan, al was het bang afwachten want Jeroen had heel weinig trainingsuren achter de rug. Zo werd een fikse kloof bijna gedicht al kon Waremme deze set nog wel binnenhalen met 25-22 op de bordjes.

Never change a winning team dus zelfde spelers die einde van set 1 speelden aan de lijn voor set 2 met het mes tussen de tanden. Met fris volleybal en de nodige strijdlust waren het nu onze Amigos die een kloofje uitbouwden en Jan wist vooral Jeroen heel goed te vinden die als van oudsher wel ongeveer met elke bal iets wist te doen.Het blokkerend vermogen van Jonathan en Joren werd ook ten volle benut. Maar ook Mathias en Jonas haalden regelmatig hun puntjes binnen terwijl setter Jan vrolijk en strijdlustig de ballen verdeelde en ook Jef deed meer dan zijn best op de libero positie (door kwetsure van Pieter). Waremme slaagde er niet in de kloof te dichten en zo was set 2 Amigos eigendom. Gelijkaardig verhaal in set 3, en de start van set 4 die zou beslissen over winst of verlies. Waremme leek een beetje in zijn lot te berusten en had waarschijnlijk de golden set al meer in gedachten dan onze boys die nog altijd strijdend voor winst aan het vechten waren. Een scheidsrechtelijke misser besliste hier echter net op het verkeerde moment dat het seteinde nog flink wat werd uitgesteld. Bij 23-24 gaf de scheids bij een meer dan overduidelijk touche het punt aan Waremme (die hier zelf een beetje verbaasd over waren). In het tumult was het moeilijk om de kalmte te bewaren en zo kwam Waremme zowaar gelijk. Even herbronnen maar het spel wisselde permanent van kant, en onze Jeroen ging zowaar plat op de grond om ballen te gaan halen :-). Uiteindelijk 31-33 en dus golden set.

Het was voor de supporters in de tribune afwachten wat die Golden set ging zijn, was het een set tot 25 of tot 15 ? Het was dus afwachten wat te gebeuren stond. Zoals de hele wedstrijd was ook de golden set gelijk opgaand en was het wachten tot 10-10 alvorens Waremme een kloofje kon uitbouwen van enkele puntjes die door onze manschappen niet meer bij te benen waren. Uiteindelijk 15-11 in het voordeel van Waremme en einde van de competitie voor onze manschappen. Met gemengde gevoelens was het nog een beetje napraten, maar bijna iedereen was het er wel overeens dat tijdens de thuiswedstrijd de volgende ronde is verloren gegaan. Maar we onthouden ook het positieve dat er terug een team op het veld stond met plezier in de sport en gekende Amigos vechtlust. 

Voor de statistieken noteren we nog dat met 29 attacks, 3 serves en 5 killblocks dus 37 punten Jeroen met glans de ster op het veld was. Maar ook Mathias die met 17 attacks een beresterk seizoen afsluit en de immer vestlustige Jonas (13 atacks) vullen de top4 op. Kwestie van blokkerend vermogen zat ook de uitschieter bij Amigos met Jonathan die zo rechstreeks 9 punten kon binnenhalen. 

stats war h1

 

Nieuwe Sponsors

Go to top