Werk aan de winkel dus voor Gent coach Marco Klok om zijn troepen wakker te krijgen voor deze toch wel belangrijke wedstrijd. Gent kwam in de tweede set ook iets nadrukkelijker aansluiten maar het waren toch de Amigos onder leiding van captain Robin Blondeel en een reeks sterke blokkerende acties Jonathan De Vriese en Tijs Van der Maat die de set binnenhalen met 25-20. Derde set ging gelijklopend op en een 3-0 hing in de lucht maar Gent wist de eerste matchbal teniet te doen en kon zo de talrijk opgekomen Amigos supporters nog van een extra setje topvolley laten genieten. 

Vierde set en toch even proberen voor onze Amigos om de focus te houden en zo ook de eerste 3 punten van het seizoen binnen te halen. Coach Dries Hoeyberghs hield aanvankelijk Jeroen Oprins, nog steeds geplaagd door een griepje, aan de kant bij de start van de vierde set. Mathias Blondeel dus meteen aan de start als opposite in set 4 en hij vulde deze positie goed in. Met Robin De Bont als Libero en de invallende Jef Vleugels, gekend voor zijn sterk opslagwerk bleek meteen ook dat er een sterk geheel is als ploeg en de keuzes voor onze coach niet altijd eenvoudig zijn.

In alle hectic na de wedstrijd waren we nog even vergeten om de winnaar van onze pronostiek bekend te maken, Jan De Ranter mag zich nog verwachten aan een door onze mannen gesigneerde wedstrijdbal.

 

Tot slot willen we ook de talrijke vrijwilligers bedanken die een handje toestaken in de voorbereiding en de opkuis na de wedstrijd, Telenet voor een prachtige captatie van deze wedstrijd, Voegwerken Jan Hermans voor het ter beschikking stellen van de nodige stellingen, Global Catering voor de heerlijke maaltijden voor crews & genodigden en tot slot ook de vele sponsors en supporters die aanwezig waren.

H1 Wint van Gent

 

Vandaag zondag 8 oktober is het aan onze Dames 1 om van start te gaan in de Liga A Dames tegen Asterix, de kampioen van vorig jaar. Zullen ook zij stunten ? Wel kom af en beleef het mee vanaf 16.00 in de Amigos-Van Pelt Arena ! 

Nieuwe Sponsors

Go to top