Na de aankondiging dat Tom Spittaels zou stoppens als trainer bij Heren 1 fronsten velen de wenkbrauwen, wie zal Tom vervangen ? Iemand binnen Amigos ? Tot vandaag vele vragen ... maar we zijn trots jullie onze nieuwe trainer Dries Hoeyberghs aan te kondigen.

Met Dries krijgen we niet alleen iemand over de vloer met bergen volleybal ervaring, maar ook iemand met de juiste ingesteldheid om het Amigos verhaal compleet te maken.

Als Speler starte Dries zijn carriere bij de jeugd van Halen om daarna Liga A te spelen bij Halen en Averbode. In de zomer van 2005 was Dries lid van de nationale ploeg met als hoogtepunt de Universiade in Izmir. Vervolgens een jaartje VHL Leuven, even Lizards Lubbeek en nu terug aangesloten als speler bij Averbode.

 

Ook als trainer is Dries geen groentje, na vele Belgische, Vlaamse en Vlaams-Brabantse titels wer Dries hoofdcoach bij Lizards (1e divisie 2010-2013), 3 jaar assistent bij bij Lindemans Aalst (destijds Lennik) om tot slot vorig jaar een jaartje assistent te zijn bij Topvolley Antwerpen.  Bij Lizards gaf Dries onder eer training aan Amigo Jan Van Hoeck en H1 nieuwkomer Joren Appels. 

Dries is ook geen onbekende in de Van Pelt Arena, tot 3 jaar geleden kwam Dries regelmatig naar zus Joke kijken, toenmalig setter bij Dames 1.

Belangrijkste drijfveer voor Dries om te kiezen voor Amigos is het totaal project van Amigos om ambitieus, maar zeker een plaatsje te vinden in de subtop van Liga A. Bij Amigos zal Dries niet alleen de kans krijgen zichzelf verder te ontwikkelen tot trainer op het hoogste niveau, maar zal hij ook waken over opkomende talenten bij de jeugdploegen van Amigos om deze te integreren op hoger niveau.

Tot slot geven we u graag nog mee dat Dries geboren is te Schaffen op 16/1/1986 en woonachtig is in Antwerpen. 

 Dreis

Welkom Dries en veel succes !

Nieuwe Sponsors

Go to top