Na het zware verlies thuis van Gent tegen Oudegem, moesten onze dames nu juist naar de Oostvlaamsen en dat was duidelijk geen sinecure.

 

Coach Ivo startte deze wedstrijd met duidelijke richtlijnen in verband met services en recepties, maar de Gentse meisjes lieten geen spaander heel van die theorie en raasden als een ware tsunami over ons. Ook de inbreng van Tine en Evy bracht weinig soelaas, gelukkig voor ons konden we de zware stand nog herleiden tot 25/13.

In set 2 waren de eerste stormwinden wat geluwd en onze dames brachten het spel meer in evenwicht. Enkele mooie individuele acties zorgden ervoor dat Amigos lange tijd de leiding had. Enkel in de eindstrijd van de set liet Amigos wat punten liggen om toch te sneuvelen met 25-22.

Onze dames probeerden in de derde set weer gemotiveerd dezelfde situatie te verkrijgen, maar VDK Gent kende ditmaal geen genade en bij 8-5 werd de eerste opgelegde time-out bereikt. Nu kwam de geoliede Gentse machine weer op gang en liet onze dames ter plaatse trappelen. Wat we ook probeerden het sterke blok van hen liet geen enkele kans toe om dichterbij te sluipen. Dus weer een logische zege van Gent met 25-14.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Hermes Oostende, zeker een belangrijke match voor onze dames.

Nieuwe Sponsors

Go to top