Eredivisie Dames- Beker van België

VBC Zandhoven – GEA Happel Amigos   3-2

Zandhoven als thuisploeg en gesterkt door hun recente overwinning ging het onze dames  niet gemakkelijk maken in de eerste ronde van de beker, en dat wisten we meer dan genoeg. Maar zowel in de eerste als de tweede set leek daar niets van in huis te komen, Onze dames konden Zandhoven voortdurend onder druk zetten en hen een grotere foutenlast opdringen. 21-25 en 14-25.

In de derde set verschenen er precies 2 andere ploegen op het terrein, Amigos kon nog slechts sporadisch enige druk maken en Zandhoven kwam met Lies Hufkens en Lies Eykens  beter onderuit aan onze services en begonnen zelfs het voortouw te nemen. Frusterend voor onze ploeg, die deze set moesten laten met 25-23. Ook de volgende bleek geen hoogvlieger voor onze dames, vandaar de 25-20 op de bordjes.

Dus de vijfde set ging beslissen over verdere deelname aan de beker. Hier liepen onze dames verrassend uit tot 2-7, dus geen vuiltje aan de lucht. Vandaar ging het naar 6-11 en toen stokte het goede spel. Teveel rechtstreekse blunders bepaalden de verdere set, die onze dames moesten laten gaan met 16-14.

Alleszins hard bevochten zege voor Zandhoven en misschien wel verdiend gezien de te hoge foutenlast van onze dames. Op de punten wonnen wel 101-107, maar dit maakt niets uit. Spijtig, het had anders gekund. Nu zaterdag a.s. voor de kompetitie tegen Asterix Kieldrecht. 

Nieuwe Sponsors

Go to top