Dames Eredivisie

GEA Happel Amigos 1 – Smash Oud-Turnhout   3-0

Van in het begin van de wedstrijd trokken onze dames het heft naar hun toe. Hoe ook de Oudturnhoutse dames tegenspartelden, onze services zaaiden toch wel wat paniek  in hun rangen. Zonder zelf grootse dingen  te doen vanuit Amigos-kant, ging de stand des te meer doorhellen naar onze richting, zodat uiteindelijk de veilige score van 25-18 werd bereikt.

In set 2 ging het van kwaad naar erger en onze tegenstreefsters bakten er maar weinig van. Ditmaal deed Jo Healy haar duit in het zakje en liet enkele sterke nummertjes in receptie zien. Tatiana en Leen hadden vanaf dan ook vrij spel in de midden, zodat onze hoekspeelsters naar believen konden scoren en met een 25-12 als eindscore  de boeken werden dichtgeslagen.

Ook in de derde set verging het Oud-Turnhout niet veel beter, uitgenomen enkele krachtige aanvallen van  Ruth Van Eenennaam, en met een 21-10 voorsprong werd dan ook de laatste fase ingezet. Was de concentratie een beetje zoek of ging  het echte Oud-Turnhout  nu pas van start? Onder impuls van een sterk serverende Lotje Feyen kwamen zij terug in wedstrijd, maar Natalie Verstraelen vond het nu wel welletjes en bracht Amigos weer op het juiste spoor, vandaar nog de 25-20 op de bordjes.

Deugddoende zege voor ons en nu volgende week naar Michelbeke.