Was het onderschatting bij Charleroi, waren de Amigas werkelijk goed?,was het de verre tocht naar Charleroi of waren het de koude douches die op onze dames wachtten na de wedstrijd? Allemaal vragen waarop we het antwoord niet kunnen geven. 2én ding is zeker, gisteravond hebben wij een allerbest Amigos gezien: vechtend voor elkaar, aanmoedigend en bezeten van een eerste wedstrijdwinst.

In de eerste set verliep het spel in het begin erg gelijk opgaand, echter na de eerste opgelegde time-out namen onze dames een ernstige tussenspurt en verzilverden een 10-16 voorsprong. Deze marge werd dan uitgebouwd tot groot misnoegen van de Spaanse trainer tot 15-25.

Tot 11-11 bleven beide ploegen in mekaars beurt, maar dan ontploften onze dames even en zorgden voor een 14-20 voorsprong. Katrien Gielen was een constante dreiging voor het Carolingse blok en zorgde zelf voor het laatste punt in de tweede set bij 20-25.

In de derde set was het de beurt aan de andere aanvalsters om zich in de kijker te spelen en dit deden zij met bravoure. Bij 11-21 leek de match gespeeld, maar toch kwamen de dames van Charleroi nog gevaarlijk terug. Gelukkig voor ons en spijtig voor hen misten zij bij 20-24 de laatste service en de eerste 0-3 was voor onze dames.

Een uitblinker vernoemen na zo'n wedstrijd is helaas teveel van het goede. Iedereen deed zijn werk meer dan  naar behoren en dat belooft voor de volgende wedstrijden. Volgende zaterdag weer naar die regio maar dan naar nieuwkomer Farciennes. Opletten dus.

Nieuwe Sponsors

Go to top