Eredivisie dames

VDK Gent – GEA Happel Amigos              0-3    25-18, 26-24, 25-19

Hoewel er toch duidelijk afgetekende cijfers op het scorebord stonden na afloop van de eerste thuiswedstrijd van VDK, konden onze dames met relatief opgeheven hoofd het terrein verlaten.

Onze coach Ivo startte met dezelfde ploeg als vorige week en zag onze dames vrolijk mee huppelen met de Gentse meisjes. We hielden telkens stand tot er op het scorebord  de zestien stond. Enkele te mijden misverstanden zorgden ervoor dat Gent iets te gemakkelijk naar de 25 fietsten.

In de tweede set hield Amigos de hele set de stand in evenwicht en met een sterk spelende Natalie hadden we een echte kwelduivel in huis voor de Gentse blokkering en kapitein Tatiana kon geregeld ook het ontzettend sterke blok omzeilen, zodat we zelfs op setwinst stonden. Gent liet echter niet betijen en haalde tweemaal verwoestend uit, zodat de droom om een setwinst in de mist ging.

Wie gedacht had dat Amigos nu uitgeteld zou zijn, kwam bedrogen uit. Het fel verjongde en enthousiaste ploegje nam onmiddellijk een 0-5 voorsprong en kon die, met nu een sterk spelende Tine als libero, weer verdedigen tot de 16. Teveel domme foutjes beslisten echter weer over deze set en eigenlijk over de ganse wedstriijd.

Niettemin een redelijk goede wedstrijd van onze dames tegen een ontzettend sterke tegenstrever, die we soms tot het uiterste dwongen, maar die eigenlijk de wedstrijd steeds in handen had. 

Nieuwe Sponsors

Go to top