Voor onze dames was er een dubbel weekend. Met vrijdagavond een uitwedstrijd bij het laatst staande Smash Oud Turnhout en zaterdagavond de topper tegen de compititieleider VDK Gent. Tegen Smash werd het een éénrichtingsmatch, die vlot gewonnen werd 0-3 (14-25,14-25 en nogmaals 14-25), maar tegen VDK werd het andere koek. Nochtans konden onze dames met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Inzet en vechtlust genoeg, hier en daar ontbrak echter dat laatste stukje om echt te stunten.

VDK met zijn heuse basisteam startte het best, maar de Amigas vochten terug en namen bij 9-8 zelfs de leiding. Een sterke Lise De Valkenier scoorde dan wel even te vlot en VDK nam de leiding, maar een bezige Ines en Lies milderden de voorsprong tot 20-21. In een rommelig seteinde behield VDK het best de zenuwen en eindigde deze met 22-25.

In set 2 startten onze dames het best, maar deze maal moest VDK alles bijeenroepen om de opmars van onze dames te stuiten. Nu waren Flore Gravenstein en Gwen Horemans voldoende bij de les om enkele zware bloks te zetten, wat hen een voorsprong opleverde van 7-11. Met Evy kwam Amigos terug bij en Lies zette de 17-17 op de bordjes, maar een zwaar aanvallende Lise De Valkenier besloot de set met 19-25.

En toch gaf Amigos het niet op, ook in de derde set klampten onze dames aan, maar moesten toch stilaan de kracht van de leider ondergaan. Het imponerende blok van VDK deed de rest. Elies Goos strooide de één na de andere snelle bal naar haar aanvalsters en die maakten er dankbaar gebruik van om ook deze set binnen te halen met 16-25.

Een hard verdict, maar toch een toffe wedstrijd die alle supporters kon bekoren. En een verdiende winnaar VDK, die duidelijk op koers zitten.

 

Nieuwe Sponsors

Go to top