In een bruizende zaal Kriekeputte waren onze supporters met op kop "handen omhoog en klappen" zoon Van Looveren de attractie. Onmiddellijk werden onze dames meegesleurd en begonnen zeer sterk aan de openingsset. Gelegenheidscoach Chris Van Snick schrok wel even bij deze aanpak, maar mocht toch in zijn handen wrijven toen Amigos bij 18-18 stand de rol even moest lossen en deze set nog verloor met 25-19.

In set 2 stonden we steeds op achtervolgen, wat ook Amigos ook probeerde Asterix bleek nu pas gerodeerd. Gelukkig kwam Amigos weer op dreef tegen het einde, maar de 25-14 was al geschiedenis.

Een herboren Amigos ging nu sterk van start, de ingekomen Joke Hoeyberghs speelde een dijk van een wedstrijd en Asterix vond even de goede draad niet. Met een verschroeiende eindspurt van onze dames en tot groot plezier van onze supporters leverde dit de setwinst met 21-25.

Even gaf Amigos de indruk meer te willen, maar de mentale vermoeidheid en de hogere druk van Asterix leverden een eindstand van 25-15.

Over de twee wedstrijden was Asterix steeds iets de betere, maar het siert onze dames wel dat zij bleven vechten en meerdere staaltjes van knap verdedigen ten beste gaven. Alleszins een opsteker voor ons voor de belangrijke eindstrijd voor een plaatsje in de zo fel begeerde play-offs.

Natuurlijk ook proficiat voor Asterix, die voor de 16e maal het stadium van de finale van de beker van Belgiƫ bereikten.

Welgemeende feestwensen van het ganse dames1-team naar hun trouwe supporters en reeds een vlug weerzien in 2013 op 5 en 6 januari achtereenvolgens tegen VC Oudegem en M-Siks Blaasveld. Supporters we rekenen eens te meer voor een vurige Arena.

Nieuwe Sponsors

Go to top