Vanavond was het een voorproefje voor de 1/2 finales van de beker van België, die op 18/12 en 29/12 worden gespeeld, tegen hetzelfde Asterix Kieldrecht. Spijtig genoeg was Asterix Kieldrecht met momenten ongrijpbaar voor onze dames.

 

Wat nu niemand verwachtte was het te snel uitvallen van spelverdeelster Marij Vandenbussche met op het eerste zicht een vrij zware knieblessure. Maar vooral onze dames waren een beetje ontheemd. Hoewel Joke haar stinkende best deed, bleven de zware aanvallen van Kaja Grobelna ons bepaald zeer doen en voor de rest speelde Sarah Smits als een echte Nilfisk in de verdediging. Setstand 12-25.

Asterix bleef op haar élan doorgaan en bij de eerste opgelegde time-out stonden de bordjes al op 6-8. Met enkele fouten van Asterix kon Amigos uitlopen naar 16-12 en met de inbreng van Arianne Horemans trachtte coach Gert Van den Broeck het tij te doorbreken. De Amigos aanvalsters bleven echter scoren vandaar de setstand terug in evenwicht met 25-20.

Nu was Amigos beter bij de les en liep onmiddellijk uit met 6-2. De inbreng van Celine Van Gestel en het grote strijdershart van Sarah deed echter wonderen, Asterix sloop puntje bij puntje dichterbij en ging zelfs erover bij 15-16. Enkele ongelukkige ingrepen van onze dames leverden Asterix terug een voorsprong, die onze dames niet meer konden ongedaan maken. 18-25

Amigos startte ontkennelijk in de vierde set en stond onmiddellijk met 1-8 in het krijt. Onder impuls van onder meer Lies Eykens naderde Amigos tot 5-10, maar dat bleek enkel wat kattegespin te zijn en leverde geen enkel gevaar meer voor Asterix, dat verder uitliep tot 8-20. Dan volgde nog een reeks foutjes van de moegestreden Amigas en de set eindigde op 11-25.

Misschien overdreven cijfers, maar toch hadden we het gevoel dat er meer in zat. Morgen zondag om 18h00 spelen we nog voor de beker van Antwerpen tegen Wek Loenhout (+6) en hopen alzo met een zege onze wonden te kunnen likken. Laatste nieuws over Marij is dat haar knieetje het toch niet begeven heeft en alzo met wat kleine oplapwerk weer inzetbaar is.

 

 

Nieuwe Sponsors

Go to top