Met reeds één zege op zak, vertrokken onze ladies woensdagavond voor hun zoveelste missie: een tweede zege behalen op het veld van tegenstrever Richa Michelbeke in het kader van de 1/4 finales van de beker van België. Gelukkig genoeg werden zij begeleid door een selecte groep enthousiaste supporters.

Hoewel Richa startte met een ace, maalden onze dames een krachtig serieetje erdoor waardoor de score veranderde in 5-8. Zelfs de opgelegde time-out veranderde niets en de Amigas stormden door naar 8-16. Richa legde zich neer bij de situatie en Amigos zette een zware setscore van 11-25 op de bordjes.

Zo vlot als set 1 verliep, zo moeilijk geraakten we vertrokken in de 2e set nochtans was de score 8-7 bij de eerste time-out. Beide ploegen vochten een zenuwachtig duel uit met enkele fraaie puntjes van Freja De Middeleer, zodat een stand van 17-17 bereikt werd. Door enkele te mijden foutjes kon Richa de leiding nemen met 20-17, vervolgens 23-20. Ines in haar gekende stijl ontbond haar duivels en sleurde Amigos bij 24-24 maar zelfs dit was niet genoeg. Richa won de 2e set met 26-24.

Amigos startte ditmaal beter en leidde de dans met 8-6 maar Richa ging deze keer niet onderuit en beende bij 12-12. Weer Ines lanceerde enkele zware services en hiervan profiteerden onze dames om een 14-17 voorsprong bijeen te scharrelen. Ondermeer Paulien Neyt liet niet betijen en zorgde voor de 19-19 en Richa scoorde  zelfs de 21-20. Met de inbreng van Tine en 2 bloks van Lies hadden we ook de derde set op zak met 23-25.

Amigos liep onmiddellijk uit naar 3-8, maar kon deze voorsprong niet verder uitbouwen door teveel persoonlijke fouten. Gelukkig kon coach Ivo de kalmte behouden en zijn ploeg terug op de rails plaatsen met de inbreng van Tine en rekenen op een ontketende Ines om de 21-25 te bekomen.

Voor de eerste maal in onze clubgeschiedenis bereiken we het stadium van de 1/2 finales en dit tegen bekerkannibaal Asterix Kieldrecht. Veropgestelde data 19/12 thuis en 29/12 bij Asterix.

alt

Nieuwe Sponsors

Go to top