Dames 1- Hermes Oostende 3-0

Beide ploegen hadden hun eigen fysieke problemen, maar dit deed niets toe aan de hoogdringendheid van een zege.

Onze dames, in dezelfde opstelling als de laatste weken, begon het best aan de wedstrijd vooral door toedoen van Lies, maar de 8-4 voorsprong was eveeneens vlug verdwenen met Anja Van Damme in aanval. Van dan kregen de supporters een beklijvend gevecht te zien met heel veel rallys. Bij 17-16 kwam een weer fitte Evy in voor Britt maar de score bleef in evenwicht. Evelien zorgde voor  een puntje voorsprong met een blok op Anja Van Damme en tweemaal raak van Ines leverde ons een 25-23 winst.

In de tweede set bleef Evy in de ploeg en samen met Leen zorgden zij voor een 8-6 stand. Onze meisjes zagen de kans om nu hard toe te slaan en leidden gemakkelijk bij 18-13. Hermes reageerde nog furieus via Sarah De Gryse maar Leen en Ines maakten er een eind aan bij 25-20.

Ditmaal startte Hermes het best in de derde set en bij de eerste time-out hadden zij een voorsprong van 5-8. Maar de Amigas bleven kalm en weer Evy en Ines buitten zowat elke kans uit om breed te scoren en nu zelf een voorsprong van 14-12 op te bouwen.  Hermes gaf zich nog niet gewonnen en door enkele schoonheidsfoutjes bij ons was de stand weer in evenwicht bij 16-16. Aanvallend sterk en met meer dan giftige opslagen speelde Leen een cruciale rol in de laatste punten van de match, 25-21.

Verdiende zege en een hele opsteker voor de volgende moeilijke verplaatsing naar M-Siks.

Nieuwe Sponsors

Go to top