Dames 1 - Richa Michelbeke  3-1

In deze heenwedstrijd nam Amigos de beste start en kon bij de eerste time-out een    8-6 voorsprong bijeenspelen, maar een meer dan degelijke Pauline Neyt verzette heel veel werk om Richa bij de les te houden. Zelfs een 13-13 konden we noteren, maar aan de andere kant van het net hadden wij Ines Sylverans en ook Evelien De Meulder om terug een voorsprong op te bouwen van zelfs 24-18. Toen sputterde onze motor een beetje en Richa naderde met rassenschreden tot 24-23, maar een geslaagde service van Tine en een laatste aanval van Ines brachtten de veilige 25-23 op de bordjes.

Tot 4-4 in de tweede set bleef het gelijkopgaand, maar dan nam Amigos een tussenspurtje en de score stond op 9-5.Richa kwam terug naar 11-11, maar daar eindigde hun verhaal. Het Amigosgeweld overheerste nu het spelbeeld en vlot werd een 25-14 binnengehaald.

In de derde set nam Amigos weer een vliegende start tot 6-2, maar weer een herboren Pauline Neyt herleidde de stand naar 6-6.Joke kwam dan Marij aan de pas vervangen en alles verliep nog op wieltjes tot 19-19. Enkele te vermijden foutjes bepaalden het einde, dat werd beëindigd werd met een ace van Richa 23-25.

Sofie De Vleesschouwer nam nu de plaats in van een zeer degelijke Evelien De Meulder in de laatste set. Amigos was terug bij de les en leidde met 8-4 ook Leen Adams en Britt Thielemans deden nu voortdurend hun deel in de aanval en Amigos stevende op riante voorsprong af van 15-8.Richa bleef echter terugvechten en naderde tot 19-15. Tine nam nu de plaats in van Lies Eykens en serveerde onmiddellijk een ace waardoor Amigos weer vleugels kreeg. Ook in receptie bewees zij eens te meer haar nut en dit leidde naar een sterke 25-19.

{besps}D1-Michelbeke-bvb{/besps}

Driewerf hoera, maar er moet nog altijd gewonnen worden in Michelbeke via de terugwedstrijd of via de Golden Set om het stadium van de 1/2 finales te bereiken.

Nieuwe Sponsors

Go to top