In een meer dan goed gevulde GEA Happel Amigos-arena, met ook de aanwezigheid van vele coryfeeën uit het hedendaagse als iets oudere volleybal, gaf onze internationale vedette Frank Depestele onder luid applaus, bijgestaan door onze manager Claude Holvoet, de eerste opslag voor de interland tussen nationale ploegen van Belgium en Portugal met de wedstrijdballen, geschonken door Ageres bouwbedrijf en Ago interimkantoor.

De wedstrijd startte gelijkopgaand, maar toch had ons eigen "Belgium" iets meer in petto zodat er soms pittige rallys ten beste werden gegeven. Gelegenheidskapitein Matthias Valkiers vond alsmaar beter zijn draai en strooide de ene na de andere snelle bal naar zijn hoekaanvallers Gert van Walle, Sam De Roo en Gertjan Claes. Niettegenstaande de steeds verrassende midaanvallen van de Portugese aanvallers bleven Pieter Verhees en Simon Van de Voorde de heersers van het midden met functionele bloks. Bovendien liet libero Bert Derkoningen zijn gave receptie- en verdedigingstechniek meerdere malen bewonderen, zodat coach Dominique Baeyens tevreden mocht zijn met de pittige eerste zege met 3-0. Setstanden waren 25-19, 25-20 en 25-16.

Vanavond in Neerpelt en morgen in het EVC gaan de tweede en derde oefenwedstrijd door telkens tegen Portugal.

Nadien veranderde onze Arena-cafetaria weer in een heuse voetbaltempel, waar de voetbalemoties weer oplaaiden bij de zoveelste spannende actie in de finale van de Championsleague, aangeboden op groot scherm.

Belgium

Eens te meer bewees Amigos zijn kunnen, dank zij de vele meewerkende handen en zijn vermogen om sportoverschrijdend toogwerk te combineren.

Nieuwe Sponsors

Go to top