Onder heel wat belangstelling, ook vanwege onze sponsors en sympathisanten, namen onze new-look dames het sportief op tegen de Amerikaanse bezoeksters. Spijtig genoeg konden Ines en Lies om diverse redenen niet aantreden, maar was Tatiana nog bereid om ons te depanneren, wat zij ook met verve deed.

 

In de eerste twee sets hadden de Amerikaanse meisjes teveel problemen met een zwaar serverend Amigos en moesten alzo het Kempische meesterschap ondergaan. Nochtans op gebied van inzet en atletisch vermogen konden zij vlot wedijveren met onze dames. Nieuwkomer Anna Byrska, van in het begin op het terrein, liet haar gave Poolse techniek bewonderen en speelde zich reeds in vele Amigosharten in, ook Lise nu als rasechte aanvalster te samen met de "nieuwe" libero Evy maakten het plaatje rond.

 

In de derde set zakte het spelniveau van de Amigas een beetje en hiervan maakten de "Mocs" dankbaar gebruik en lieten hierdoor toch heel wat van hun kunnen bewonderen. Niettegenstaande het voortreffelijke blokwerk van neofiet Evelien De Meulder moesten onze dames nu hun meerdere herkennen in de Florida-meisjes. 

 

Coach Ivo bracht nog wat jeugdige emoties los door in de vierde set youngster Leen Van Grinsven in het strijdperk te gooien en deze liet de hoge verwachtingen in haar gesteld niet onopgemerkt voorbij gaan. In een dol-dwaze set met vele wisselende kansen kon zij met goed serveerwerk Amigos op koers houden en bovendien in de eindfaze haar stempel vanop de servicelijn drukken, zodat nadien er weer een gouden feestje ontstond.

 

Voor dames 1 volgt er nu een relatieve rustperiode met individueel fysiek oplapwerk, veel studieplezier voor onze studenten, dankbaar en innovatief denkwerk voor de techische staff en voor de vele trouwe supporters hopelijk een weerzien in augustus. Nochtans staat er voor de Amigos-familie nog heel wat te doen met de bekers van Vlaanderen en Turnhout. Dus nog veel om naar uit te zien.  

Nieuwe Sponsors

Go to top