Onder vrij grote belangstelling en met de nodige leuke randanimatie begonnen de Leuvense meisjes aan hun voor dit seizoen laatste wedstrijd in de hoogste reeks. Reeds geruime tijd wisten dat zij veroordeeld waren om terug naar 1e nationale te gaan spelen, maar dat deerde hen niet om er een stevige lap op te geven. Nochtans startten onze dames het beste en de aanvalskracht van Vicky en vooral super"Rudy" deed bij menig supporter de mond open vallen. Van in het begin bleek de kleine voorsprong, die onze dames bijeen gespeeld hadden, voldoende om door degelijk receptiewerk van Britt, spelend in de plaats van een licht gekwetste Evy, Leuven van mogelijke terugkeer te houden. Setstand 19-25.

 

Begon Leuven aan de tweede set met de moed der wanhoop, onze dames begonnen zowaar een beetje te flippen en hierdoor stonden zij geruime tijd in het krijt met een lichte achterstand. De inbreng van Evy en vooral Tine bij 16-15 met een ijzersterke servicebeurt leverde ons nog de volle setwinst op met 17-25. Je ziet wat 5 minuten ernstig en geconcentreerd volleybal kan doen.

Amigos leek nu zelfverzekerd de derde set aan te pakken, maar een goed aanklampend Leuven liet niet betijen en alhoewel met een veilige 21-24 voorsprong kwamen de Leuvense dames terug in wedstrijd door enkele te mijden foutjes. Gelukkig kon een gretig spelende Britt vanop de servicelijn het laatste puntje scoren van dit seizoen (24-26), maar spijtig genoeg verloor Oostende op het terrein van Tongeren, zodat de zevende plaats ons toch nog ontglipte.

Niettemin een hele opsteker voor onze dames met het oog op de Antwerpse bekerfinale tegen M-Siks Blaasveld op paasmaandag in Turnhout om 19u30.

  

Nieuwe Sponsors

Go to top