Verslag Amigos DAMES 1 – De Haan 3-0

 

Debuutwedstrijd van zowel Vicky Palmer als opposite, Marij Vandenbussche als spelverdeelster en Britt Thielemans als libero en Natalie Verstraelen als hoekspeelster, in onze eerste thuiswedstrijd aangevuld met de anciens Leen Adams, Evy Colman en kersvers nieuwe kapitein Tatiana Tetarina leverden onmiddellijk in een wel erg zenuwachtig begin een hoopvolle start van de kompetitie. In een mooi gevulde sporthal en met de nodige ambiance van DJ Stavros namen onze dames dadelijk het heft in handen en bepaalden zij het ritme van de wedstrijd. Waarheidsgetrouw  dient gezegd dat ditmaal De Haan geen meewerkende ploeg voor de slachtbank bleek te zijn. Hoewel zij voortdurend op achterstand stonden, konden zij door slordig spel van onze dames toch de eerste setbal bijna verzilveren, maar met een vernieuwde boost ging de eerste set toch naar ons met een zuinige 28-26.

 

In de tweede set stond er op dezelfde Amigos-basisploeg geen rem meer en werd De Haan volledig in de prak gespeeld. Services van Marij en Evy zorgden voor een ware ravage in de De Haan-defensie. Op een zucht van de tweede setwinst stond er een 22-11 voorsprong op de bordjes. Van het moment echter dat we de gaspedaal eventjes losten , kwam het dekselse De Haan weer in wedstrijd om uiteindelijk te stranden  op 25-18.

Met de inbreng van Dotje Maekelberg aan de pas bij de Haan, verscheen er plots een agressievere tegenstrever, die de beste start namen in de derde set. Naarmate de set vorderde, kwam Amigos blokkerend weer sterker voor de dag en zette het verdere verloop weer naar hun hand met als resultaat weer een zuivere 25-18. 

Nieuwe Sponsors

Go to top