Dames 1 waren blijkbaar geïnspireerd door de winst van hun vriendinnen van de 2e ploeg want zowel in de eerste als de tweede set gunden zij de Leuvense formatie niets, alhoewel het niet zo gemakkelijk verliep als het wel leek. Hier noteren we vooral de zeer sterke serveerbeurt van Tatiana, die Amigos op rozen zette. 25-21 en 25-19.

Onder de voortdurende opzwepende peptalk van hun coach Herman Vleminckx ging Leuven telkenmate sterk van start en in de derde set had het wel effect. Leuven liep zelfs uit tot 9-16. Met enkele gerichte wissels kwam er terug wat leven in de onze brouwerij en Amigos naderde punt bij punt, maar in een spannende finale wist Leuven toch hun eerste set te winnen.22-25

Amigos nam in de vierde set de beste start en er leek geen vuiltje aan de lucht. Gaandeweg de set kwam Leuven weer op de voorgrond met vooral Sofie Luyckx en Tatiana Gojdasova als ware scoremachines. Niettegenstaande alles geprobeerd moest Amigos de duimen leggen met 24-26.

Een tie-break zou het plijt moeten beslissen en Leuven had voortdurend de leiding tot 11-11, toen zorgde een geprikkelde Ruth magistraal voor de kentering en Evy besliste het laatse punt met heel veel gevoel.

Uiteindelijk toch nog 2 puntjes en dus weer wat opschuiven in de stand en dan maar hopen dat de tweede ronde weer gaat worden om af te likken zoals vorig seizoen.

Nieuwe Sponsors

Go to top