Met de komst van Tongeren was het duidelijk geen gemakkelijke klus. De .Limburgse meisjes hadden hun start zeker niet gemist, maar Amigos kon weer beroep doen op Marij Vandenbussche, weer genezen van een ernstige kniekwetsuur.

Nochtans begon coach Ivo met Joke aan de pas en die bedankte met een gave beginprestatie.In een gelijkopgaand begin bleven beide teams trouw aan hun taktiek en speelden zij beide hun beste troeven uit, maar bij 9-9 nam Dato de leiding en liep zelfs uit tot 13-18, maar een reeks services van Leen bracht de kering, wel vooraf gegaan door een dubbele wissel met Marij en Tatiana en met een laatste blok van Sofie haalden we net 25-23. 

In set 2 startten onze dames het best en gingen aan de haal met een maximale voorsprong van 12-6, maar een alles of niets spelend Dato kwam terug in de match en de vele domme dingen bij Amigos stapelden zich oeverloos op en in een mum van tijd stond er een onheilspellende 14-19 op de bordjes.Joke Rommens ging resoluut te keer en Dato won de set met 18-25.

Set 3 kende een bizar verhaal, vooral met het pijnlijke uitvallen van Joke Rommens. Hopelijk recupeert Dato haar vlug, maar haar vervangster Tara Lauwers deed het verder meer dan voortreffelijk, maar de voorsprong van Amigos was reeds te groot en weer Sofie scoorde het laatste punt. 25-17.

In plaats van Dato de finale doodssteek te geven, ging Amigos van de ene fout naar de andere en leverde Dato een voorsprong van 7-18.Wat te verwachten was, bleek duidelijk. Dato gaf geen gas terug en speelde erg vrolijk de set uit met 15-25.

Een tie-break spelen is steeds een loterijbriefje kopen. Het gaat soms heel raar met je kansen. Dato ging uiterst snel naar een 2-8 voorsprong, maar Evy schoot nu echt met scherp en bij 10-10 was alles te herdoen.Met  kill-blocks van uitblinkster Evelien Maertens en Natalie Wouters werd uiteindelijk het pleit beslecht in het voordeel van Dato met 13-15.

Spannende wedstrijd van 2 uur, maar iets teveel fouten van onze kant om recht te hebben op meer.

Nieuwe Sponsors

Go to top