Coach Ivo startte nochtans deze belangrijke wedstrijd zonder onze kapitein Tatiana, die geveld was door een opkomend griepje, maar zowel Leen als Sofie deden het onder alle omstandigheden in hun middencompartiment nog erg goed. VDK startte verschroeiend met Elies Goos aan de setup, pas uitgeroepen tot beste spelverdeelster op het prestigieuze tornooi van Istres (Fr) en liep onmiddellijk uit naar een veilige 7-2 voorsprong. Amigos reageerde toch en bracht de stand terug naar 7-5, maar op het aanvallend geweld van Lise De Valkeneer kenden onze Amigos geen antwoord en plots stond er een 16-6 op de bordjes.Vandaar de zware uitslag van 25-9.

Wie dacht dat Amigos nu verder ging zwalpen, kwam bedrogen uit.Onze dames herpakten zich en VDK begon zowaar een enkele te mijden foutjes te maken en bij 11-12 hadden onze Amigas zelfs een eerste maal voorsprong.Met Leen en Ruth scoorden zij naar een hoopvolle 20-24, maar het laatste puntje kon niet gescoord worden, wat de Gentse meisjes met Marlies De Smet wel deden. 28-26.

In de derde set werd het eerder een kat en muis spelletje. De Gentse dames bleven ditmaal geconcentreerd spelen en gingen met een 8-2 de eerste opgelegde time-out in. Britt werd dan het strijdperk gedropt in de plaats van Evy en zoals steeds liet zij haar strijderstemperament bewonderen, maar VDK bleef de bovenhand halen in zowat alle onderdelen van het spel. Hoewel Sofie nog enkele malen sterk uithaalde, luid aangemoedigd door een hoop echte fans, moesten onze dames toch de bittere pil van 25-13 slikken.

Tegen dit VDK Gent waren wij niet opgewassen, misschien volgende week kunnen wij ons herpakken met zaterdag de komst van het gemotiveerde Tongeren en zondag op Nijlen (2e div) voor onze eerste ronde in de beker van Antwerpen om 16.00 aldaar.

Nieuwe Sponsors

Go to top