De eerste twee trainingsweken zijn voor onze dames achter de rug en wat kunnen we aan onze supporters en sympatizanten aanbieden?

Onze Britse internationale Vicky Palmer is heelhuids teruggekeerd en verkeert in een prima conditie, bovendien is zij uiterst tevreden met haar spiksplinter nieuwe woning, waarvoor uiteraard onze bezige manager weer gezorgd heeft.

Tweede goede nieuws is het feit dat Tatiana weer bijna 100% fit verklaard is en zoals wij haar kennen weer voor meer dan 100% gemotiveerd is om er een fijn seizoen van te maken.

Derde goed nieuws: onze andere nieuwen integreren zich opperbest en zowel Lise, Ruth en Sofie zijn reeds graag geziene speelsters en uiteraard wordt aan de bijzonder kritische Amigostoog de nodige vragen gesteld wie wie is en dit blijkt elk jaar een terugkomend fenomeen te zijn. Dus wordt er reeds heel wat van hen verwacht. Dat belooft.

Vierde goed nieuws: onze fysiekgoeroe Michel Sneyers gaat voortaan de dames ook onder handen nemen en dit zowel op krachtniveau als op algemene preventie. Ook de laatste metingen wezen erop dat onze dames zich wel aan enig loopwerk hebben gehouden tijdens de vakantieperiode, zodat onze fysieke paraatheid weer wat gestegen is. De anciens zullen zich toch laten gelden, zodat er natuurlijke boost door de selectie waait.

Nog meer nieuws: Peter Proost voorheen trainer van Dames 2 wordt aan de sportieve cel van Dames 1 toegevoegd en zal door zijn sympatieke innemendheid en sportieve visie weer wat goeds toevoegen aan het geheel.

Enkel goed nieuws zou wat eenzijdig zijn, dus nu het mindere. Onze eerste spelverdeelster Marij ligt in de lappenmand met als gevolg een geslaagde operatie aan de mediale band van de knie en nu bezig met de zo gehate revalidatie. Normale duur van zo'n kwetsuur om volledig te herstellen is zo'n zestal maanden. Maar onze spelverdeelster kennende zal zij zeker er vlugger bij zijn als verwacht. Dus ligt de spelverdeling in de frêle handen van onze laatste aanwinst Joke, die van onze tweede ploeg overkomt. 

Wat hebben wij tot nu toe uitgespookt?

Uiteraard getraind, ook een uitstap naar Tilburg voor een meer dan geslaagd teambuilding programma, bestaande uit sumo-worstelen, lazershooting en carting. Dit laatse onderdeel werd winnend afgesloten door spitsfil Joke en dit ten nadele van onze trainer Ivo( schijnt volgens de ene een kwestie van handigheid te zijn, en volgens de andere een kwestie van de juiste cart te hebben. Wie zal er gelijk hebben?)

Tijdens het internationale tornooi van Turnhout (werkelijk topniveau zowel van kwaliteit als omkadering) moesten onze dames het achtereenvolgens opnemen tegen VC Weert( kampioen Nederland), Dros Alterno(derde in NL), Asterix Kieldrecht(kampioen België) en Sliedrecht(topteam van trainer Meino Rozental). Zeker waren deze ploegen van een hoger niveau dan de onze, maar telkens konden we toch ons laten opmerken, want niet evident was door de vele rotatiewissels en uitprobeersels. Ivo wacht nog een immense taak om een goed geolied geheel te maken, maar de door de vele nog te spelen matchen en tornooien moet dit wel lukken.

Wat gaan we doen?

Volgende vrijdag demonstratiewedstrijd in Breda om 19h00 tegen VCN Capelle en volgende zaterdag  Peelpushtornooi in Nederland met Peelpush( onze Marloes speelt daar nu), weer Sliedrecht, Aken, Leverkusen, Tongeren en ons bloedeigen GEA Happel Amigos.

Tot binnenkort

 

Nieuwe Sponsors

Go to top