Het voorbije weekend verhuisde de beach-toer bijna naar het hol van Pluto, namelijk naar Waremme wat eerder een slagveld voor onze dames werd, deels door de moeilijke loting deels door de miserabele weersomstandigheden.

Het duo Sofie De Vleesschauwer- Witters werd al vlug uitgeteld in de kwalificaties, eindfase was de nederlaag tegen het duo Marijke Horn-Kim Liekens met 19-22, die op hun beurt weer voor de 4e keer op rij erin slaagden naar de zondagsessie te mogen.

Hier startten zij tegen het duo Van den Broeck- Pauwels( beiden M.Siks) met een nederlaag 16-21. Nadien speelden zij zeer goed met nipte winst 34-31 tegen het ervaren duo Donika-Savchenko( Michelbeke-Kieldrecht). In de kwart-finales moestten zij het opnemen tegen het Nederlandse duo Stiekema-Braakman, de latere finalisten. Spijts hun perfecte wedstrijd werden zij nipt verslagen met 18-21.Hierdoor werden zij na 3 negende plaatsen voor de eerste keer zevende. Dus dat belooft.

Het superduo van vorig weekend Britt Thielemans- Elien Van Asch hadden geen gemakkelijke loting en moesten onmiddellijk tegen het duo Bland- Lowette ( Stuttgart-Kieldrecht) en die lieten er geen gras over groeien met een zware opdoffer voor Britt en Elien 21-13. In de volgende ronde kwamen zij oog in oog te staan met het eerder genaamde sterke Nederlandse duo Stiekema-Braakman. Na een eerder aarzelend begin, konden zij zich beetje bij beetje herpakken om mooi te sterven bij 21-15. Na de mooie 2e plaats in Gent, dit weekend een iets mindere negende plaats.

Volgend weekend ontmoeten speelsters, spelers, sympatisanten en supporters elkaar op de Grote Markt te Sint- Niklaas. Iedereen naar daar en ontdek aldaar de enige sfeer van het A1 Belgian Beachvolley Tour 2011.

Nieuwe Sponsors

Go to top