Wie zaterdags of zondags  de volgende weken niets gepland heeft, kan nog steeds enkele manches van het Audi A1 beachvolleybal tour 2011 volgen. De volgende weekends gaat de toer de volgende plaatsen af: Waremme- Sint- Niklaas- Antwerpen- Middelkerke- Blankenberge- Leuven- Oostende en ten slotte de finales in Knokke.

Eerst een klein woordje uitleg bij het systeem. De zeven hoogst gerangschikte  damesteams zijn rechtstreeks geplaatst voor de grand slam op zondag . Zaterdags spelen zo’n 24 damesploegen om nog 5 bijkomende plaatsen voor zondag.

Spijtig genoeg hebben we geen zuivere Amigos-damesploeg meer in competitie, maar toch hebben enkele meisjes van het nieuwe  dames1-team zich al in de kijker kunnen spelen.

Beginnen we met onze nieuwe middenspeelster Sofie De Vleesschauwer, zij vormt met Manon Witters( spelend bij Veltem) een nieuwe ploeg en sowieso hebben we nieuwe ploegen het bijzonder moeilijk om zich te manifesteren. Nochtans werden zij in Gent eervol  uitgeteld door het duo Joke Beken en jaja  Arianne Horemans .

alt

Een trapje verder in de hegemonie vinden wij good old Marijke Horn, die thans samenspeelt met Kim Lieckens( spelend bij VGL Leuven en volgend seizoen in eredivisie te volgen). Voor de derde maal op rij plaatsten zij zich vrij vlot voor de hoofdtabel via de kwalificaties, voorwaar een hele prestatie daar er zaterdags soms nobele en onbekende teams opduiken met heel wat ervaring . Opmerkelijk in de drie Grand-Slamtornooien bekleedden zij steeds de negende plaats. Met hun ervaring zit er nog altijd groei in en dat moet de volgende manches wel gaan renderen.

alt

Top of the bill, hotter dan ooit, de revelatie van het huidige beachseizoen: het duo Britt Thielemans die samen met haar beachmaatje Elien Van Asch ( komend van Hasselt en volgend seizoen spelend bij VGL Leuven) bij vele kenners een goedkeurend gemompel ontlokken. Reeds voor het derde seizoen vormen zij een zeer aantrekkelijk duo, uitstekend in verdediging, uitgekookt in aanval en een streling voor het oog in het zand. Door hun hoge puntentotaal  mochten zij reeds driemaal op rij rechtstreeks naar de hoofdtabel. Zij begonnen met een 7e plaats in Brussel, vervolgens een 5e plaats in Kortrijk en nu juist in Gent een ongelooflijke 2e plaats en dit op de verjaardag van Elien. Proficiat alvast en wat zal de toekomst nog meebrengen?

alt

Probeer alleszins eens te komen supporteren, uw aanwezigheid zal hen zeker steunen.

 

Nieuwe Sponsors

Go to top