De eerste beker van het seizoen is binnen. Daar zorgden dames 1 voor. Hoewel er een tropische temperatuur heerste in de zaal Technico, bleven onze dames redelijk koel bij de 4-punten voorgift, die Mortsel VC in elke set telkens kreeg. Hoeveel schade hun recente zege tegen Hermes2 op het fysieke plan had aangericht en hierdoor de promotie naar eerste nationale verwezelijkt, zal altijd wel een openstaande vraag blijven. Zeker was dat Amigos1 er geen gras over liet groeien om hun Mortselse vriendinnen te kloppen.

In elke set was er bij de eerste opgelegde time-out geen sprake meer van een voorsprong, wat het natuurlijk allemaal wel iets gemakkelijker maakt. De vooropgestelde tactiek klopte als een bus. Wat de Mortselse meisjes ook probeerden, telkens werd er alert gereageerd   . Uitblinksters noemen in zulke wedstrijd is dikwijls heel moeilijk, maar toch hadden Cathérine Bonte en Vicky Palmer een leeuwenaandeel in de ruime zege. Blokkerend en aanvallend  waren zij de exponenten van een sterk spelend Amigos, waarin iedereen weer zijn volle draai vond. Coach Ivo bracht op het einde nog iedereen in, maar dit leverde echter geen probleem meer op.Einduitslag 3-0, kort en krachtig.

Onze gekwetste en bijna revaliderende kapitein Tatiana mocht onder ogen van vriend en tegenstrever oververdiend de beker in de hoogte steken. Nadien volgde nog een intens en emotievol feestje plaats ter ere van de afscheidnemende Jo Healy en Marloes Vermeulen. Hopelijk houden zij toffe herinneringen over aan dit Amigos, maar zeker is dat zij nooit vergeten zullen worden.

Einde tevens van dit seizoen, in het begin van mei staan nog enkele trainingen op het programma met de nieuwe speelsters.

Nu is het aan het mannengedeelte om de hoeveelheid bekers te vermeerderen. Supporteren op paasmaandag voor hen.

Nieuwe Sponsors

Go to top