Amigos startte met de gekende namen aan deze belangrijke wedstrijd voor beide teams, kwestie toch hun onderlinge plaats in het klassement. Tongeren begon het best aan de wedstrijd en liep uit van 1-4 naar 5-10. Met Marij aan service kwam Amigos terug tot 11-11.Maar Tongeren repliceerde met onder meer een rijtje services van Tara Lauwers, Amigos gaf nog eenmaal volle gas en naderde tot 15-17. Toen bleek de eerste set verloren en Tongeren stoomde door naar 16-25 met een sterk spelende Allison Sears aan service.

In de tweede set lanceerde Marij Van den Bussche  haar teamgenoten naar een 5-1 voorsprong.Bij 8-5 hadden we de eerste time-out Vicky gooide haar enthousiasme in de weegschaal en serveerde weer een paar puntjes op het scorebord.Weer Tara Lauwers bracht Tongeren dichterbij, maar Britt Thielemans ingekomen voor Cathérine, lapte met enkele services weer Tongeren op achtervolgen en met Tatiana aan service gingen we vlotjes naar 25-16. Dus alles was nog mogelijk.

Tot 5-5 was het een gelijkopgaande strijd, maar Amigos kon een kleine voorsprong bijeenspelen en van 8-6 ging het vlug naar 13-7 en deze kloof werd behouden tot op het einde met 25-20.

Was Tongeren nu de K.O. nabij of gingen zij toch nog voor de volle buit.Ze startten alleszins het beste en konden naar de eerste time-out bij 7-8. Amigos bleef aanklampen tot 9-11, maar moest dan de rol lossen en Datovoc noteerde een 15-25 setwinst.

Uiteindelijk moest een tie-break beslissen over de twee punten. Hier ging het Amigos iets beter bij de bijl, vanaf 4-4 namen onze dames resoluut de leiding en werd er gedraaid bij zelfs een 8-4 stand. De stand evolueerde nog naar 11-9, maar weer Marij deed het evenwicht kantelen in ons voordeel. En bij 14-11 nam Cathérine Bonte alle twijfels weg met een staalharde smash over alle blokkers heen. Eindstand 15-11

Deze uitslag is een uitstekende voorbereiding voor de nog belangrijker wedstrijd van dinsdag tegen Zandhoven voor een plaatsje in de finale van de beker van Antwerpen. Start om 20.15 in de GSA op di 1/3.

Nieuwe Sponsors

Go to top