Indien onze dames de volledige winst konden grijpen tegen Richa Michelbeke, zouden zij op slechts 1 punt komen van dezelfde ploeg en terug op een te verwachten plaats in de rangschikking. Met deze wetenschap begonnen de discipelen van coach Ivo aan de wedstrijd, maar blijkbaar was het respect voor Richa en de wil tot winnen te groot en te zwaar voor de schouders van onze dames.De start was desastreus en dat was dan nog enigszins zacht uitgedrukt  (1-8), wat de vorige weken van zelf ging was nu bepaald een kalvarieberg. Maar met de steun van onze trouwe supporters en het vocale aanmoedigingswerk van de eerste herenploeg probeerde Amigos toch aan te klampen. De voorsprong bleef echter hetzelfde  en onze dames dienden het hoofd te bieden bij 18-25.

In de tweede set herpakten onze dames zich echter, de frisse manier van volleyballen kwam weer en met de nodige ambiance rond het terrein stevenden onze dames naar de gelijkmaker. Echter bij  een 23-17 voorsprong zorgde een dom misverstand voor een hele ommekeer. Onder impuls van Lyn Pauwels aan service brak de Amigos-weerstand en wat er aan de zijlijn ook voor actie ondernomen werd, niets hielp om de wonderbare terugkeer van Richa aan banden te leggen. Amigos moest nu ook doch licht de duimen leggen met 23-25.

Was het onderschatting van Richa of begon Amigos aan een nieuw offensief, wie zal het zeggen? Qua spanning echter was deze set een thriller van jewelste, in de eindfase kregen beide teams de nodige kansen maar Amigos haalde het met 29-27.

Ook in de vierde set gaven beide teams het beste van zichzelf. Het was duidelijk dat ook deze set in een spannende eindfase zou beslecht worden. Inderdaad alles was nog mogelijk, maar een iets beter en  uitgekookt Michelbeke kon door het voortdurende sloopwerk van ondermeer Ines Sylverans de volledige puntenbuit mee naar Michelbeke nemen. 21-25.

Verdiende zege van een  sterk spelend Michelbeke, maar toch blijft er iets knagen van er zat toch meer in.

Nieuwe Sponsors

Go to top