Na het succesverhaal tegen Charleroi, moesten onze dames vrijdagavond naar reeksgenoot Smash en op voorhand toch gekatalogeerd als te winnen zonder pardon.  Onder het oog van toch heel wat bevriende supporters lieten onze dames er geen gras over groeien.

Onze dames zaten onmiddellijk in de wedstrijd en namen met enkele rake services duidelijk het heft in handen, Smash spartelde als een volleerde paling nog wat tegen, maar het aanvangsgeweld en de veel betere receptie gaven de Amigas precies vleugels en met een juiste service van Marij Vandenbussche werd de eerste set afgesloten met een 17-25.

In de tweede set was het overwicht nog groter, vooral Cathérine aan service maakte brandhout van de Turnhoutse receptie en dan was het pas dollen met een op voorhand verslagen opponent. Alle aanvalsters konden hun registers open trekken, zodat in minder dan 18 minuten weer een loodzware 11-25 op de bordjes stond.

Amigos ging in de derde set weer furieus van start, maar een beetje concentratieverlies bij onze dames bracht Smash toch weer in de set en bij 5-4 hadden ze zelfs even de leiding. Met  een hardwerkende Daphne Hoebink en topyoungster Céline Van Gestel bleef Smash een tijdje in het vaarwater van Amigos, tot Evy Colman het welletjes vond en vanaf de servicelijn onze dames duidelijk in rechte lijn naar de 25 bracht. Smash kwam nogmaals terug tot 12-13, maar verder reikte hun aanklampen niet. Een tweede serie van weer Evy leidde Amigos naar een voorsprong van 15-20. Nu was het aan uitblinkster Tatiana om met een goed geplaatste service het verdict te bezegelen van een wel moedig spelend Smash. Setstand 20-25.

Volgende zaterdag een belangrijke en meestal zeer spannende wedstrijd tegen Richa Michelbeke. In het klassement hebben we onze achterstand bijna weggewerkt, bij een volgende zege gaan we hier ook opschuiven naar de betere regionen. Dus massaal supporteren voor onze dames.

Nieuwe Sponsors

Go to top