Zoals een professioneel pennendichter nog maar pas uit zijn dromen ontwaakt, moest hij toch bekennen dat dames 1 op dinsdag 25/01 geschiedenis heeft geschreven. 5 jaar eredivisie en nog nooit een topper kunnen bedreigen, laat staan kloppen en dat onder het oog van vele geïnteresseerden, het moet je maar overkomen.

Noodgedwongen moest coach Ivo weer beroep doen op allrounder Cathérine om de door griep gevelde Marijke te vervangen, en deze laatste bedankte hiervoor met een dijk van een match.

In de eerste set zag het er lang naar uit dat we op achterstand gingen geraken, maar een geweldige eindspurt van onze dames leidde naar een eerste setwinst.25-21

Charleroi ging in de tweede set zorgvuldiger te werk en plaatste onze dames direct op een 0-5 achterstand, en die voorsprong werd gestadig uitgebouwd, zodat Amigos zelfs amper aan spelen kwam. Charleroi leek weer naar zijn beste forme te groeien en diende ons een mokerslag van jewelste 12-25.

Wat toen volgde was een gevecht op leven en dood, tussen 2 ploegen die mekaar geen duimbreed toegaven. Telkens kwam Amigos als winnende uit het duel met 25-23 en 25-22. Verscheidene beklijvende balsituaties volgden elkaar op, de suporters bleven nagelbijtend kijken en waren verbaasd over het kunnen van die duivelse Amigosmeiden. Uiteraard liet Charleroi niet betijen en liet bijwijlen ontzettend mooie aanvallen zien met vooral Sonja Stanic en Iova Lozancic. Aan onze kant bleek het stille vernuft van Evy en de mateloos gigantische aanvalsdrift van Vicky de doorslag te geven. Vergeten we ook niet het ijzersterk verdedigend werk van Tine en Britt.

Dus een zuivere driepuntenwinst tegen een regelrechte topper maakt onze situatie er een pak vrolijker op. Het is duidelijk dat de omhoog gedreven trainingsarbeid van de laatste weken eindelijk zijn vruchten begint op te brengen, en nu nog bevestigen volgende vrijdag a.s. op Smash Oud - Turnhout. We rekenen op heel veel supporters voor deze kleine derby.

Nieuwe Sponsors

Go to top