Met de laatste zege nog in het achterhoofd begonnen onze dames tegen ploeg in vorm VDK Gent zonder enige zorgen met een on-uitgegeven formatie door de plotselinge opkomende griep bij Marijke Horn. Coach Ivo startte daarom met Vicky op de opposite en Britt op de hoek.  

Amigos nam onmiddellijk voorsprong met enkele sterke services van Marijke Vandenbussche, maar kon dit ongewilde hoge tempo niet langer blijven volhouden. Het indrukwekkende blokwerk van de Gentse meisjes, de finesse aan de pas van Elies Goos en de mokerslagen van Lise De Valckenier waren de exponenten van een ontketend VDK in de eerste set. Niettegenstaande de inzet en zelfs de goede wil bij Amigos moesten we met lede ogen zien hoe VDK brandhout maakte van een moedig maar met teveel ups en zeker downs spelend Amigos. Resultaat een zware 13-25 tegen de oren.

Wie verwacht had dat Amigos mentaal zou plooien, kwam bedrogen uit. Weer startte het zeer gedreven, nu met Catherine Bonte als nieuwe opposite. Men verzette hemel en aarde, maar dit VDK predikte alweer de wet. De ingekomen Britt Thielemans probeerde met haar inzet en goed verdedigingswerk nog een ommekeer te verwezelijken.  De rally's werden weliswaar langer en heftiger, maar toch verzamelde VDK ook de tweede set, nu met 16-25.

Ook in de derde set probeerde Amigos de bakens te verzetten, maar een steeds beter acterend VDK liet niet toe dat onze dames dichter dan een 15-17 kwamen. Toen plaatste VDK een laatste spurt en haalde ook deze set binnen met 18-25. 

Weliswaar zware cijfers, maar toch bleef een positief gevoel achter. Nu dinsdag weer zo'n kwade klant, namelijk Dauphines Charleroi, dat dit weekend het onkwetsbaar gewaande Asterix versloeg met 3-2. Supporters steun dinsdag onze dames, die vrijdag a.s. weer aan de bak moeten, maar dan op Smash Oud- Turnhout om 20.00. 

Nieuwe Sponsors

Go to top