Na de fel bevochten derby van onze heren op zaterdag, moesten onze dames zondagavond voor de 1/8 finale tegen het in 1e divisie uitkomend Mavoc Mechelen. Telkens een voorgift van 4 punten wegwerken en liefst zo vlug mogelijk, was de enige opdracht.

In set 1 slaagden onze dames daarin juist voor de eerste opgelegde time-out, maar vergaten dan  op deze elan verder te spelen. De te vermijden fouten stapelden zich op en zelfs de erg vermanende woorden van de coach leken geen aarde aan de dijk te brengen. Mavoc begon verder aardig te ballen en het niveau van onze dames daalde nog zienderogen. Ook de inbreng van Britt leverde in het begin weinig op. Vandaar voor ons wel erg ontluisterende cijfers met 18-25.

Tijdens de volgende setten vertrok Amigos een pak gemotiveerder, kapitein Tatiana voelde de bui weer hangen en bewoog hemel en aarde aan het net om het Mavoc niet te gemakkelijk te maken. Hierdoor kregen onze andere speelsters iets meer vrijheid, die daarvan dan ook dankbaar gebruik maakten. Keer op keer scoorden Evy en Leen naar hartelust en nu bleek er wel een duidelijk niveauverschil. Zonder veel poespas en met nog enkele fraaie aanvallen van  zowat iedereen konden onze dames hun mogelijke opmars verder zetten.

Volgende ronde ( 1/4 finale op 8/1/2011 ) tegen en in Spinley Dessel uit eerste provinciale, dus een voorgift van telkens 6 punten. Het zal weer even zweten worden!!!!

Nu volgende zaterdag weer een thuiswedstrijd voor onze dames tegen het op dit ogenblik sterk spelende Hermes Oostende. Willen we een kans hebben, dan moet er gesupporterd worden en nog niet min.