Wat een ellende toch bij onze eerste damesploeg, een resem kwetsuren teistert hen. Amper zijn er nog speelsters die zonder een kilometer tape het terrein op kunnen, vandaar dat we met een bang hartje naar de buren van Zandhoven vertrokken, die op dit ogenblik in een echte feestroes leven door hun recente positieve resultaten.

Waar we op voorhand voor vreesden werd ons in de eerste set duidelijk gemaakt. De Zandhovense service is een meer dan gevreesd wapen en als je dan nog met slappe benen staat te spelen, krijg je klappen. Dus 25-15

Coach Ivo bleef stoïcijns kalm onder deze stormwind en vatte de tweede set met dezelfde speelsters aan, alleen onze Engelse Jo verving Tine als libero. De service van de Zandhovense meisjes bleef wat haperen en onze dames maakten hiervan gebruik om stilaan het evenwicht te herstellen. Marij Vandenbussche voelde zich bijzonder lekker in deze heksenketel en begon ook meer en meer haar ploeg beter te laten draaien. Resultaat: gelijke stand op de bordjes met deze maal 20-25 voor ons.

Nu was het de tijd voor een sterk blokkerend Amigos, met uitblinkster Leen Adams, om de vele Zandhovense aanvallen te keren. Zonder veel concentratieverlies bleef Amigos menig mooie aanval ineen timmeren en bij de tegenstreefsters lukte amper nog iets. Niet verwacht en toch leidde Amigos met 1-2 na de 15-25 winst in de derde set.

Konden onze dames ditmaal het hoofd koel houden? Hoewel Zandhoven het mentaal moeilijk had in de vorige set, bleven zij met jeugdige overmoed de vierde set aanvangen. Tot de eerste opgelegde time-out bleven de bordjes in evenwicht, maar Amigos begon dan weer aan een sterk staaltje volleybal en dat leidde naar een 11-19-voorsprong. Wie dacht dat het afgelopen was, had verkeerd gegokt. Een ontketende Lies Eykens, pas terug ingekomen, lanceerde Zandhoven naar 19-19. En dan volgende de finale eindspurt met wisselende kansen voor beide teams. Bij het tweede wedstrijdpunt was het raak en met een zwaar bevochten 25-27 waren er nog enkel lachende gezichten aan onze kant. Of alle pijntjes hiermee weg waren, zal de volgende dagen wel aan het licht komen, maar de drie puntjes nemen we wel oververdiend mee naar Sint- Antonius. 

Nieuwe Sponsors

Go to top