Enkele weken terug gaf Noor Augustijnen ons te kennen dat zij komend seizoen niet zal aantreden bij Dames 1. Door de plotse beslissing was dit wel even slikken voor het team management, maar elke crisis is een nieuwe oportuniteit en zo moesten wij op zoek naar een nieuwe Hoek/Receptie speelster voor het seizoen 2017/2018.

En daar kwam plots Valérie El Houssine (17/8/1993) naar tevoorschijn. Valérie begon met volleyballen toen ze 10 was bij het Waalse Eghezee en verhuisde vandaar naar het Naamse Bemana (nu Namur Volley) om het niveau wat op te krikken en nieuwe uitdagingen te hebben. Bij Namen speelde ze bij de Kadetten en de Junioren. Tijdens deze periode speelde ze ook in een dubbele affiliatie bij het welgekende VC Mosan Yvoir in ere divisie.

 

Ondertussen was Valérie ook geselcteerd voor de Naamse provinciale selectie. Na barrage wedstrijden tegen de VVB in 2009, op 16 jarige leeftijd, werd ze uitgenodigd om deel uit te maken van de nationale junioren ploeg. Met deze selectie werd in 2010 een ticket afgedwongen voor de het Europese kampioenschap in Servië. Eveneens in 2010 nam Valérie deel aan de Olympische jeugd kampioenschappen in Singapore waar ze een gouden medaille behaalden tegen de USA ondermeer ook met Tara Lauwers en Lotte Penders. Een superervaring voor deze jonge groep. In 2011 speelde ze het wereldkampioenschap in Peru waar ze de 8ste plaats behaalden.

Na haar middelbare school besloot Valérie verder te studeren in Amerika en daar te volleyballen voor de Universiteit. In 2011/12 en 2012/13 speelde ze voor "The University of South Florida" (Tampa, voorheen ook nog te gast in de Amigos Arena). Ze kreeg er verschillende prijzen gaande van meest offensieve speelster tot MVP van verschilende tornooien. Door wijziging van coaching staff is Valerie verhuisd naar het team van de universiteit van Tulsa (Oklahoma) waar ze de volgende 2 seizoenen speelde. Ook daar prijzen voor meest offensieve speelster, verschillende keren MVP tot zelfs de prijs voor beste vrouwelijke atlete in 2015 op de Universiteit van Tulsa.

vallerie volley 550

Na 4 jaar hard werken en studeren behaalde Valérie haar Bachelor in Business Administration, en moest ze nog 1 extra jaar doen voor haar Master in Business Administration (MBA) te behalen. Helaas mag je slechts 4 jaar volleyballen en gingen de volleyschoenen voor een jaartje in de doos en de volleybal aan de kant. 1 jaar focus dus op de studies.

Die periode ligt nu achter haar, met een MBA en een certificaat in Finance op zak is Valerie terug naar België gekomen en heeft ze een job aangenomen als Management Trainee bij Cigna (een Amerikaanse multinational in de gezondheids sector) in Antwerpen. Naar eigen zeggen is Valérie super enthousiast om onze Amigos troepen te versterken.

Naast volleybal, studeren en werken heeft ze daarnaast nog een passie voor reizen (hiking, natuur en nationale parken) om zo ook andere culturen en tradities te verkennen.

Namens het bestuur en de staf van Amigos heten we Valérie van harte welkom en wensen haar veel succes voor haar Amigos verblijf !

Valerie 550

Nieuwe Sponsors

Go to top