Datovoc Tongeren – GEA Happel Amigos  3/1

Met het nodige oplapwerk door Marijke Horn kreeg zij  heel de ploeg toch strijdvaardig, maar of dit werkelijk voldoende zou zijn , bleef natuurlijk de grote hamvraag.

Coach Ivo startte alleszins met dezelfde ploeg als tegen Asterix Kieldrecht en dit leverde een strak begin op. Gaandeweg de eerste set nam Datovoc het heft meer en meer in hand en dit leidde naar een verdiende setzege voor de Tongerse meisjes met 25-19. In de tweede set trachtte Amigos een ander spelbeeld te creëren, maar alle moeite ten spijt, leverde dit slechts enkele punten meer in de uitslag met 25-22. Dus Amigos stond in het krijt met 2-0.

Tijdens de derde set kenden onze dames de beste start en onder de secure spelverdeling van de ingekomen Joke Hoeyberghs , zij verving de gekwetste Marijke Vandenbussche,  gaven ze die niet meer af, spijts een flinke remonte van onze opponent. Amigos was precies gelanceerd en won deze set oververdiend met 19-25. Zouden onze dames nog een wonder kunnen forceren?

In een beklijvende vierde set gaven beide teams het beste van zichzelf en gunden mekaar geen puntje tot bij het einde. In een eerder warrig einde waren de volleygoden Datovoc iets meer gezind, zodat uiteindelijk 29-27 op de bordjes stond. Datovoc  was op de hoeken duidelijk de betere van ons, zodat de nederlaag enkel te wijten is aan onszelf. Tijd om nog eens te stunten, en waarom niet tegen VC Oudegem.  

Nieuwe Sponsors

Go to top