Eredivisie Dames

Dames1- Asterix Kieldrecht  0-3

Voor de wedstrijd tegen competitieleider Asterix Kieldrecht wijzigde coach Ivo zijn elitetroepen naar behoren en positioneerde hij Jo Healy voor de eer ste keer op de liberoplaats, misschien wel haar beste plaats.

Asterix startte wel furieus, maar onze Amigos-meisjes lieten zich niet wegdrummen en gingen zoals gevraagd vrank hun weg. Dit leverde wel de nodige mooie en fraaie volleybalstandjes op. Telkens als wij bijna konden aanklampen gingen onze dames om onverklaarbare reden in de mist. Nu de stand varieerde van 7-8 naar 12-16 en onder impuls van een sterk serverende Natalie kwamen we terug tot 18-21. Spijtig maar de kloof kregen we niet terug gedicht en Asterix stevende af op een 22-25.

In set twee en drie was de moed om de wedstrijd te doen kantelen wel aanwezig, maar het blokkerende Asterix kompartiment omzeilen was één punt, maar de bal dan nog tegen de grond kletsen was een ander paar mouwen. Niettegenstaande dit gegeven konden onze dames toch geregeld zelf puntjes pakken met Evy en Natalie in hoofdzaak. Asterix daarentegen had de wedstrijd zodanig in handen en hielden de greep rond onze keel constant  zodat uiteindelijk deze setstanden 17-25 en 16-25 op het wedstrijdblad genoteerd werden.

Dikke proficiat voor Asterix met een uitstekende Laura Heyrman, geen smadelijke nederlaag voor ons, ook geen hoogvlieger maar toch lieten onze dames zien dat mits nog enkele kleine bijsturingen we weer op het juiste pad zitten om tegen de mindere goden van onze kompetitie degelijke wedstrijden te kunnen spelen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Datovoc geprogrammeerd. 

Nieuwe Sponsors

Go to top