Volleybalclub VOC Amigos Sint-Antonius Zoersel vzw uit de gelijknamige deelgemeente van Zoersel ontstond in 1997 door de fusie tussen VOC HALLE (opgericht in 1974) en VC AMIGOS (opgericht in 1972). De hoogst spelende mannenploeg kwam toen uit in derde divisie. De vrouwen stonden in tweede provinciale. Na de fusie kende de club een steile opmars, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Bij het begin van het seizoen 2007 verbond de firma GEA Happel Belgium zijn naam aan onze club. Sindsdien gaat ze door het leven als "VOLLEYBALCLUB GEA HAPPEL AMIGOS SINT-ANTONIUS ZOERSEL". Met meer dan 400 spelende leden behoort Amigos al enkele jaren bij de grootste clubs van België.

De eerste vrouwenploeg dwong na het seizoen 2005-2006 de promotie af naar Ereklasse. Drie jaar op rij moest het zich tevreden stellen met een rol als meeloper. Het behoud afdwingen was de belangrijkste opdracht, maar de ploeg bleef telkens overeind. In 2010 kende ze eindelijk een zorgeloos seizoen. Amigos miste op een haar de play-offs met vier, maar het nestelde zich wel fier in de subtop van het Belgisch volleybal. 

De eerste mannenploeg speelde acht jaar op rij in eerste nationale, maar verloor na het seizoen 2009 zijn plaats in de reeks. Met een haast volledig nieuwe kern timmerde de club onmiddellijk aan de wederopstanding. Het pakte vorig seizoen de titel in eerste divisie en na één jaar afwezigheid mag Amigos zijn plaats in eerste nationale opnieuw innemen.

Met een vrouwenploeg in ereklasse en in divisie, een mannenploeg in eerste nationale en  in divisie is GEA Happel Amigos niet alleen kwantitatief (aantal spelende leden), maar ook kwalitatief één van de toonaangevende clubs in België.

Ook wat jeugdwerking betreft mag Amigos zich top noemen. Zowel op nationaal, landelijk, als provinciaal vlak behalen onze jeugdploegen uitstekende resultaten. In 2010 beloonde de Vlaamse Volleybal Bond onze goed georganiseerde jeugdwerking met het label van gouden jeugdclub.

Naast de wekelijkse trainingen en competitiewedstrijden, kijken heel wat jongeren elk jaar opnieuw uit naar de stage in Butgenbach. Deze jeugdstage is het orgelpunt om een intensief volleybaljaar af te sluiten.

Toch komen bij GEA Happel Amigos ook de minder getalenteerde spelers aan bod in de gewestelijke competities. Plezier primeert er op het resultaat.

Dat GEA Happel Amigos ten slotte méér is dan een volleybalclub blijkt uit onze talrijke andere organisaties. Het familie-, het interclub- en het massavolleybaltornooi, het tweedaagse bal, het teerfeest, de kaas- en wijnavond, Amigos zingt en nog veel andere evenementen kunnen altijd op heel wat belangstelling rekenen van de leden. Waarschijnlijk omdat het 'altijd zo gezellig is'.

GEA Happel Amigos wil vooral een club zijn waar iedereen zijn zinnen kan verzetten. Jong of oud, met of zonder talent, op hoger of lager niveau. Een club die zijn afspraken nakomt en die zich nooit zal bezondigen aan financieel ongezonde avonturen. Die al jaren leeft en bruist en net dat maakt ons sterk.

Nieuwe Sponsors

Go to top