{fblike2}

Met trainer/coach, Jonas, in de Ardennen op team-building met heren 5 werd Veerle opgetrommeld als interim-coach.

Er werd gestart met de opstelling die Jonas had voorzien: Sanja aan de pas, Nina als opposite, Janou en Nathalie op de hoek, Jente en Evelien op het middencompartiment en spring-in’t-veld Karolien als libero. Zoersel bestookte onze receptie van begin af aan met stevige services en de passeur van Zoersel sloeg er in onze Evelien af en toe om de tuin te leiden waardoor ook de aanvallers van Zoersel vrij spel kregen. Karolien organiseerde haar achterveld en even kregen onze meisjes weer frisse moed. Sofie zorgde ervoor dat Evelien even naar adem kon happen en kwam knap vervangen. Ook Annelies gaf Janou diezelfde kans. Had de Zoerselse trein nu maar even gesputterd, maar neen, de meisjes hadden winst geroken in die eerste set en ons Amigos moest er aan geloven.

 

Niet getreurd en zeker niet gebroken, we herschikken de troepen en vliegen er weer in. Coach Veerle koos voor een andere opstelling met 2 passeurs: Sanja en Lore. De hoeken werden nu bemand door Annelies en Janou en op het midden werden Jente en Nina ingeschakeld. Uiteraard bleef onze aller Karolien dienst doen als libero.

Hoewel de hitte van zaterdagavond intussen omsloeg in drukkende, vochtige lucht lieten onze meisjes zich niet kennen. Zoersel had alle mogelijke ramen en deuren opengezet maar verkoeling kwam er helaas niet, enige gevolg was een gladde, natte vloer en druipende wedstrijd-shirts die het onze meisjes niet gemakkelijker maakten. Toch werd deze tweede set van begin af aan gegrepen. De druk werd opgevoerd. Met Jente aan de opslag werd al meteen een mooie kloof geslagen die vooraan werd uitgediept door Annelies. Daarbij een zeer sterk blokkerende Nina en deze rotatie bracht ons wel 5 punten op. De meisjes gingen verder op dit elan. Lore en Sanja verdeelden de ballen over onze gretige aanvalsters, Nina en Jente zorgden telkens weer voor een mooi gesloten blokkering en Karolien en haar verdedigende kompanen lieten achteraan geen bal onaangeraakt. Knap werk van onze troepen en op naar de derde set.

 

Weer wat vermoeider, weer wat natter maar ook weer wat gretiger werd gestart aan een derde set. Iedereen droeg haar steentje bij. Aan de zijlijn werd knap gesupporterd en op het veld werd hard gevochten en mooi gespeeld. Zo goed als zege-zeker volleybalden de meisjes zich naar de setwinst maar dat was buiten de tegenstander gerekend die nog even wou laten zien dat ook zij wel interesse had in die felbegeerde bekerfinale. Zoersel vocht zich terug in de wedstrijd en plotseling werd de set omgedraaid van advantage Amigos naar setbal voor Zoersel. Coach Veerle zette even terug alle voetjes op de grond en alle neuzen in dezelfde richting. Nathalie kwam Annelies even aflossen op de receptielijn en, moet gezegd, deed dit volledig vlekkenloos waardoor onze spelverdeelsters opnieuw de aanvallers konden bereiken. Een mooie dropshot en hopla: Setpunt Amigos !!

 

Set vier, intussen konden we de truitjes van onze speelsters wel uitwringen maar iets had de meisjes geprikkeld en deze 12 Amigos hadden hun tanden in de wedstrijd gezet. Er werd goed gestart maar helaas werd de vermoeidheid onze meisjes even teveel. De concentratie viel weg zowel op het plein als aan de zijlijn, we lieten ons weer even domineren en Zoersel had een kloof geslagen waarvan later bleek dat we ze niet meer konden dichtrijden. Toch is het gelukt om voor het einde van deze set weer alle koppen omhoog te krijgen, we eindigden deze set als gretige vechters en zorgden ervoor dat we ook op die manier konden starten. Nathalie kwam vooraan Sanja even vervangen die de rust zeker verdiend had en dat loonde nog een paar punten, maar helaas niet voldoende. Toch weer een knappe, tweede invalsbeurt van Nathalie!

 

Het was zo ver, tie-break. Na zo hard te vechten moesten we deze wedstrijd pakken en ons ticket naar de bekerfinale verzilveren. We starten opnieuw hetzelfde: Sanja en Lore als spelverdeelsters, Nina en Jente op het middencompartiment, Annelies en Janou als hoekaanvalsters en Karolien als libero. Vermoeidheid troef maar dit was bij geen enkele speelster nog te merken. Niemand wou toegeven aan de hitte en de klammigheid, enige drijfveer hier was winst. In de vijfde set gingen onze meisjes er als een speer vandoor, Toen Sanja vooraan kwam hadden we al 6 punten en kwam Nathalie opnieuw vervangen. Nu 5 gretige aanvalsters die ook alle vijf even gretig naar de ballen vlogen zowel achteraan als blokkerend aan’t net. Lore kreeg de ballen proper in de handjes en verdeelde zeer secuur haar passen. 8-4 voor Amigos en winst was in zicht. Jente sloeg nog wat punten van aan de base-line, Annelies en Janou scoorden aanvallend maar evenzeer met knap geplaatse drops, Nina blonk blokkerend uit maar liet zich ook aanvallend opmerken. Nathalie werd na een opnieuw knappe invalsbeurt achteraan weer vervangen door passeur Sanja die samen met Lore voer gaf aan de hongerige scoormachine. En dan Karolien, 5 sets aan eenzelfde kwaliteit niet alleen de ballen gebracht maar ook het achterveld volledig onder controle gehouden.

 

Knappe, vermoeiende, warme, klammige (tot natte) wedstrijd waarin we heel knap volleybal hebben genoten. Dikke proficiat aan de voltallige a-jeugd crew:

 

Lore Vanmarcke, Sanja Blondeel, Annelies Meurs, Evelien Croonen, Sofie Maerevoet, Jente Lenaerts, Nina Tijtgat, Evelien Dam, Evi kerstens, Janou Riemis, Karolien De Keulenaer en Nathalie Sebrechts.

Nieuwe Sponsors

Go to top