Vorig jaar had Amigos de eer om te mogen deelnemen aan het uitnodigingstornooi in Heino, Nederland, genaamd Hevo Top Girls Tournament. Dankzij de mooie prestaties van de b-meisjes vorig jaar, ze eindigden 3e, waren de b-meisjes van dit jaar weer de gelukkigen om hieraan te mogen deelnemen. De ploeg bestaat uit Dorien Van Dessel, Lena Jacobs, Lien De Wolf, Eline Roggeman, Jana Martens, Charlotte Van Nederkassel, Katleen Theunen, Lisa Daems en Morgane Wybou, aangevuld door youngster An-Sophie Van Nederkassel en 2 iets meer ervaren speelsters Jente Lenaerts en Sanja Blondeel.

Het is een internationaal tornooi van 27-29 december in Heino waaraan 3 Nederlandse ploegen (thuisploeg Hevo Heino, Kindercentrum Alterno uit Apeldoorn en TFM Dok Dwingeloo), 2 Belgische ploegen (Amigos en VC Mortsel) en 1 Duitse ploeg (UC Münster) deelnemen. Na aankomst op maandagavond de 26e, kregen we een maaltijd samen met de thuisploeg en VC Mortsel, die hier ook reeds aanwezig waren. Nadien werd er nog allemaal samen bingo gespeeld, waarbij Amigos met 7 van de 12 prijzen ging lopen !

{fblike2}

Het principe van het tornooi is dat elke ploeg in de voormiddag 1u15min kan trainen vooraleer de wedstrijden van start gaan na de middag. De eerste dag, 27e, werd Amigos verwacht op de eerste trainingsshift: om 8uur! Na de openingsceremonie mochten we tegen de thuisploeg de openingswedstrijd spelen.

Amigos- Hevo Heino: Dag 1 – 13u20

Opstelling: 4 – 11 -7 – 10 – 8 – 3 – libero 13

Uitslag: 0-2

Tim startte met Lisa aan de pas, Charlotte als opposite, Jana en Dorien op de hoek en Katleen en Lena in het midden.

Ze waren gewaarschuwd voor het team aan de overkant, vorig jaar zijn we eveneens gestart tegen de thuisploeg en waren we als team te respectvol ten opzichte van de tegenstander. Het werd dan ook een snel verlies, helemaal onder de indruk door de impressionante aanvalsters van de andere kant.

(later tijdens het tornooi hebben we laten zien dat we ons kunnen verweren en wonnen we!)

Dit jaar wilden we de openingsmatch dus met een goede mentaliteit aanvatten. De eerste receptie was voor Jana, waarop Lisa haar onmiddellijk terug een pas gaf en binnen was het eerste punt. Lisa besloot als passeur ook voor een puntje te gaan en scoorde rechtstreeks met haar opslag. 2-0 voor.

Ondanks een perfecte receptie van Morgane en goede opslagen van Jana, ging het spel gelijk op. Op 6-6 zetten Charlotte en Lena even een killblokje op de grote speelster van de overkant. Met een servicepuntje van Katleen werd het 8-7, de eerste technische time-out werd binnengehaald door Amigos. We zetten onze glorietocht verder dankzij wat afgedwongen fouten bij Hevo en een fantastische verdediging van Dorien! De paniek slaagt toe bij de overkant en ze vragen time out op 11-9. Amigos verdedigt veel te weinig, er wordt te weinig initiatief genomen, maar ondanks wat schoonheidsfoutjes van de overkant en een sterke opslagdruk, wordt het na een 2e killblok van Charlotte toch 16-13 voor Amigos!

Tim besluit een dubbele wissel te doen, Lisa wordt vervangen door Sanja vooraan op 4, Lien komt aan de opslag in voor Charlotte en doet dit meteen goed!
De verdeding laat het echter weer afweten en het wordt 17-17. Hevo vindt de moed terug en dwingt twee time-outs kort achter elkaar af bij Amigos door de receptie te teisteren, 17-20. Lena vindt het tijd om Amigos nog is aan service te laten komen en scoort slim in het midden.
Jammer genoeg wordt deze kans niet optimaal benut en ondanks weer een knappe verdediging van Dorien, wordt het 18-21. Jente wordt vooraan ingebracht voor Katleen, maar de moed zakt de speelsters wat in de schoenen en de foutjes stapelen zich op, 18-23. Nog een laatste poging om het tij te doen keren komt er met een wissel van Charlotte voor Lien, maar het tekort aan initiatief nemen van de receptiespeelsters doet ons de nek om, 18-25.De tweede set besluit Tim om wat meer lengte en ervaring in de ploeg te brengen en er wordt gestart met Sanja aan de pas in plaats van Lisa, Katleen op de hoek in plaats van Dorien en Jente vult haar plaats in het midden op. Jana, Lena en Charlotte blijven staan.
Sanja laat zien dat we ons niet zo maar gewonnen geven en dwingt een ketser in de receptie af bij Hevo. Morgane doet dan vervolgens voor hoe je een receptie perfect brengt, waarvan Charlotte gretig gebruik maakt door de bal op de grond te slagen. 2-1. Hevo teistert echter de receptie van Amigos en gaat door tot 2-5. Katleen doet nog een mooie aanval, maar door stomme fouten zoals freeballs slecht brengen en een bal die net het net niet over wilt na een knappe verdeding van Katleen, wordt het 4-8. De verdediging was al de hele wedstrijd niet zo super maar dit kost ons nu veel punten: 5-11 en een eerste time-out voor Amigos. We benutten onze eigen kansen niet optimaal, services gaan in het net, en een jammerlijke netfout maakt dat een drievoudig blok van Charlotte en Jente geen punt oplevert. De verdediging is weer het grote probleem, er wordt te veel gekeken naar elkaar en de passeurs krijgen weinig kansen om een goeie pas te geven. Het wordt 8-16. Lisa komt aan opslag in voor Jana en Charlotte scoort op positie 2 nog haar balletje op een mooie receptie van Katleen, maar op 9-19 moet Tim een 2e time-out nemen. Jammer genoeg helpt deze niet veel, wordt er in receptie te veel gemist en eindigt Hevo met een geluksballetje op een 2-0 winst.

Over het algemeen was de verdediging en in de 2e set ook onze receptie onze grote zwakte. Het team moet nog meer spelen als een echt team, meer initiatief durven nemen in hun verantwoordelijkheden en dan zal er al een heel andere wedstrijd gespeeld worden straks om 16uur tegen de Nederlandse ploeg TFM Dok Dwingeloo.

Nieuwe Sponsors

Go to top