Onze eerste wedstrijd van de tweede speeldag werd in de namiddag aangevat tegen het imposante Münster.
Amigos-USC Münster
Opstelling: Lien, Dorien, Jana, Charlotte, Jente, Lena en Katleen
Uitslag: 0-2: 8-25/13-25


Ondanks dat de meisjes geïmponeerd waren tijdens het inslagen, startten we deze wedstrijd sterk door opslagen van Lien. De 3-0 voorstand ging echter snel verloren ondanks dat Katleen haar balletjes toch mooi tot aan het net bracht en het werd 3-3. Dorien probeerde via blok buiten nog de bal in ons kamp te houden, maar onze aanvalsters maakten hier en daar een foutje waardoor het 4-8 werd bij de eerste technische time-out. Dit liep door tot 5-11 en tot 6-16. De opslag van Münster teisterde onze receptie af en toe, en dit afwisselend met enkele individuele fouten zorgde voor 6-20. Karolien werd ingebracht om Charlotte op het achterveld te vervangen, maar Münster plaatste hun balletjes op de juiste plaatsen en het werd 8-25.
Tim koos om met een andere opstelling te starten. Lisa i.p.v. Lien en Charlotte i.p.v. Dorien op de opposite, Karolien kwam dan weer op de hoek om de receptie te versterken. Deze tweede set vlogen onze meisjes er met volle moed in en ze speelden onmiddellijk side-out. Jana zocht positie vier op met haar aanval en Charlotte plaatste haar balletjes subtiel. Samen met Jente vormde zij een sterk blok tegen de hoofdaanvalster van Münster die 1m92 telt, maar we kwamen net iets te kort waardoor het 4-9 werd. De trein van Münster was weer vertrokken, onze receptie werd minder nauwkeurig en de tweede time-out was weer voor de tegenploeg met 4-16. Tim greep in en voerde een dubbele wissel uit, Chloë en Dorien namen de ploeg weer op sleeptouw voor een aantal punten en ook Jana blokte de gevreesde nummer 6 af. Het werd 7-20 en Dorien plaatste er nog een puntje bij. Jente stak regelmatig haar handen voor die van Münster en creëerde zo kansen voor Amigos op 10-22. De twee oorspronkelijke spelers kwamen terug het veld op en de sterke opslag van Jente werd teruggespeeld waarop Charlotte antwoordde met een mooie aanval.  Twee bloks van Jente werden helaas nog gerecupereerd en de passeur maakte met een tweedehandse bal de set af: 13-25.

Er werd mooi gespeeld tegen deze beren van Duitsland, maar er zat nog net iets meer in. Als we iets meer druk hadden kunnen leggen met service, wisten we uit ervaring dat de opbouw bij de tegenploeg zou falen. Onze meisjes namen over het algemeen te weinig risico, zowel in aanval als in opslag, en we toonden te veel respect voor de Duitsers. Maar niet getreurd, we waren weer een ervaring rijker en er stond nog een leuke wedstrijd op het programma.

De meeste meisjes namen een middagdutje en kropen voor een dikke twee uur onder de wol. Nadien gingen we om 17 uur eten want om 18u30 stond onze laatste wedstrijd op het programma tegen het Nederlandse Alterno, die al een sterke rit hadden afgelegd.
Opstelling:  Lien, Dorien, Jana, Karolien, Jente, Lena. Lisa verving Katleen als libero.
Uitslag: Amigos-Kindercentrum /Alterno Apeldoorn: 2-0: 27-25/26-24
Uitgerust en met nieuwe moed vatten we deze wedstrijd aan en ging het dankzij mooie verdedigingen en perfecte recepties van Lisa naar 8-6. Lien kwam weer aan de opslag en legde goede druk, Jana zette een blok. Maar ook de tegenploeg scoorde hier en daar hun puntje; 13-13. Alterno krijgt wel de eerste time-out te pakken met 13-16, maar Lena besloot de ploeg terug in de match te brengen met enkele aanvallen. Helaas trok dit zich niet door en werd het 17-20. Katleen kwam hier opdraven met haar prachtige services en scoorde meteen, dit bracht ons terug tot 19-20 met hulp van een killblok van Jente en Lien. Tim nam zijn tweede time-out op 19-22 omdat de opposite van de andere kant weer begon te scoren. Jana bedankte en maakte 20-22 met een aanval in de straat. Door enkele stomme foutjes werd het 21-24, maar we bleven vechten en Jente scoorde een aceje: 23-24. Op dit belangrijke punt kwam de scheidsrechter terug op zijn beslissing in ons voordeel en zo werd het 24-24. Alterno pakt het eerste setpunt, maar een goede opslag van Dorien en een aanval van Lena maakten het tot 27-25 voor Amigos! De eerste set was verdiend binnengehaald!
Set 2 koos Tim voor hetzelfde team, Lien startte met 2 moeilijke opslagen en Dorien maakte er nog eentje af, 3-1 op de bordjes. Bij 4-1 steeg de paniek bij kandidaat finalist Alterno, eerste time-out. Deze rendeerde voor hen want het werd dankzij een sterke service die we niet onder controle kregen 5-4.  Karolien en Jente namen het spelletje terug in handen en 1e technische time-out werd het 8-5. We zetten dit verder via 10-7 naar 16-11. Jente blokte weer enkele ballen, Lisa ruimde het veld achteraan op en Jana serveerde een aceje: 20-12. Alterno gaf zich echter niet gewonnen, de foutjes aan onze kant stapelden zich op en ze kwamen via 21-15 tot 21-20. Dorien zorgde voor de ommekeer in deze inhaalbeweging en Tim opteerde dan voor zijn dubbele wissel met Chloë en Charlotte. De laatste puntjes gingen gelijk op, bij 23-23 kwam Charlotte weer achteraan en voerde Tim weer een tactische dubbele wissel uit. Het werd een thriller als einde met lange rally’s, waarbij het eerste setpunt weer voor Alterno was op 24-25. Jente gaf echter niet op en had zin om te winnen, dus knalde ze na een slechte receptie van de tegenstander twee ballen tegen de grond en finito: 26-24 voor het sterk spelende Amigos!

Een wedstrijd die we verdiend gewonnen hebben tegen deze finalist, wat op het einde van de avond beslist werd. De meisjes hebben vechtlust getoond en gingen door tot het bittere einde zoals de setuitslagen bewijzen. Met deze overwinning in het hoofd kropen ze vermoeid maar toch fier hun bed in om de laatste dag Amigos nog eens te laten gelden hier in Nederland.
Uiteindelijk eindigden we 5e en spelen we morgen om 11u onze eerste match tegen de 4e ploeg:  thuisploeg Heino. Indien we deze kunnen winnen mogen we ons bewijzen tegen TFM DOK, waartegen we toch een setje hebben laten liggen.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top