De scholieren meisjes van GEA HAPPEL Voc Amigos Zoersel zijn op stage in Nederland van 26-29 december. Halverwege onze stage werd het tijd om ons thuisfront eens in te lichten. Hierbij dus een kort verslagje.

Eerst even kort voorstellen wie meedoet aan wat juist. De spelers waarmee we deelnemen aan het International Hevo Topgirls Volleybaltournament, zijn Lisa Daems, Dorien Van Dessel, Lena Jacobs, Lien De Wolf, Jana Martens, Chloë De Weerdt, Charlotte Van Nederkassel, Karolien De Keulenaer, Jente Lenaerts, Nina Tijtgat en Katleen Theunen. En dat onder het toeziende oog van coach Tim Van Hemeldonck & Jill Ducro. Het tornooi waaraan we deelnemen is een uitnodigingstornooi voor een selectie topploegen uit Nederland en voor enkele ploegen uit het buitenland. Dit jaar zijn wij van Gea Happel Voc Amigos voor de eerste maal uitgenodigd om deel te nemen aan dit tornooi en zo België te vertegenwoordigen. Er nemen 6 teams aan deel normaal, waaronder 3 Nederlandse. Amigos zou 1  van de 3 buitenlandse ploegen zijn, mocht het niet dat het Tsjechische team Spartak Deçin verstek heeft gegeven omwille van de weersomstandigheden en zo enkel USC Münster ons vervoegd in het team van buitenlanders. Het principe van het tornooi is als volgt; in de voormiddag wordt er door elke groep getraind gedurende 1u15 en vanaf 13u vangen de wedstrijden aan. Elke ploeg speelt 2 wedstrijden per dag, dit verdeeld over de namiddag en de avond. 27 en 28 december vinden de plaatsingswedstrijden plaats, waarna de finale wordt gespeeld op 29 december. Een drukke 3daagse stond dus voor de boeg!

 

Zondag zijn we omstreeks half 3 vertrokken richting Summercamp in Heino, dit is een dorpje vlakbij de stad Zwolle, in het noorden van Nederland. Tegen half 6 werden we hartelijk verwelkomd door onze Nederlandse vrienden met een uitgebreide warme maaltijd. Nadien volgde er nog een korte briefing over het verloop van de volgende dag  en namen we tot slot samen met de thuisploeg deel aan een bingoavond waarbij toch verschillende speelsters een leuke prijs hebben gewonnen.

De volgende dag moesten zij om 7u15 vertrekkensklaar staan om te gaan ontbijten om vervolgens rechtstreeks naar de sporthal te gaan voor de eerste training die we reeds startten om 8u. Na de training namen we de tijd om het kamp te verkennen, de andere ploegen eens aan het werk te zien op hun training en enkelen profiteerden er al eens van om een massage te krijgen van het medisch team die de hele dag ter onze beschikking

Na de lunch en de openingsceremonie was het onze beurt om het tornooi van te openen en speelden we onze eerste wedstrijd tegen de thuisploeg, namelijk de selectie van Hevo Heino.
Opstelling: Lien, Charlotte, Jana, Karolien, Jente, Lena, Katleen.
Uitslag: Amigos-Heino: 0-2: 16-25 / 16-25
Amigos was bij start reeds geïmponeerd door het sterke en eveneens grote Heino, en kwam al snel op een 4-8 achterstand bij de eerste technische time-out. De meisjes vonden nadien hun ritme en speelden een sterke wedstrijd tot 14-16 met een sterk spelende Charlotte in de aanval, maar plots viel de trein stil en overheersten de meisjes van Heino de wedstrijd. Tim probeerde het tij nog te keren met een dubbele wissel (Dorien en Lisa voor Lien en Charlotte) en met een opslagversterking waarbij Chloë inkwam, maar alsnog volgde er een uitslag van 16-25. De tweede set werd geopteerd om te starten met hetzelfde team en dit loonde want 8-6 kwam op de bordjes. Bij 12-12 kroop de tegenstander over onze in lengte toch minder grote meisjes en kwam zo tot 13-16. Helaas zat het er toen op, ook de dubbele wissel zoals in de vorige set bracht geen baat, en Heino schoot door via 13-18 naar 16-25. Toch was Tim tevreden na de wedstrijd, de inzet was er, het niveau was er en de prestatie tegen dit sterke team was meer dan behoorlijk.

Onze tweede wedstrijd viel deze eerste dag ook in de namiddag. We speelden deze tegen de selectie vanTMF/DOK Dwingeloo.
Opstelling: Lisa, Charlotte, Jana, Karolien, Jente, Lena, Katleen.
Uitslag: Amigos-DOK: 0-2: 24-26/20-25
Onze meisjes lieten zich niet doen door de Nederlanders en vatten vol goede moed deze wedstrijd aan. Dit was ook te zien toen het 8-6 werd, waar vooral Lena zich liet gelden met enkele knappe aanvallen door het midden. DOK hield zich vast aan ons en volgde tot 12-12, maar dan stak Lisa van wal met haar opslag en hielp Jente de puntjes sprokkelen met een knappe aanval waardoor het 18-12 werd. Misschien was het de euforie die ons misleidde, maar DOK gaf zich niet gewonnen en teisterde nu in de omgekeerde richting onze receptie. Daarbij vielen er nog enkele ongelukkige ballen die net binnen leken te zijn, met als gevolg dat DOK gelijk stond bij 20-20. Tim vond het hoogtijd voor zijn dubbele wissel (Dorien-Lien), wat rendeerde met een outbal van DOK en een sterkte opslag van Lien; 22-20. DOK won de bal terug maar na een zware rally maakte Dorien knap af met een aanval; 23-21. DOK dacht meteen side-out te spelen, maar een knappe verdediging van Karolien die het achterveld proper hield, gevolgd door een tactische drop van Jana zorgden ervoor dat het eerste setpunt op het bord verscheen: 24-21. Helaas beslisten de scheidsrechters anders over een touchébal en kon ons eigen team ondanks het weerwerk met handen en voeten de aanval van DOK niet meer stoppen. Door onze eigen voorzichtigheid die optrad mondde dit uit in een uitslag van 24-26.

Heel jammer dat we net niet konden doorduwen in die eerste set, de speelsters lieten even het hoofd hangen, maar het vertrouwen moest terug opgepompt worden dus dacht Lisa meteen een ace te serveren bij start van de tweede set. Ondanks de sterke start werd het toch 4-8, Dorien werd ingebracht voor de iets kleinere Karolien die nu vooraan stond. Lena en Charlotte staken hun lange armen nog eens uit en deden een killblok, maar toch werd het 6-11, ondanks de perfecte recepties van Jana en de daaropvolgende middenaanvallen van Lena. De hoofdrol in deze achterstand was weggelegd voor nummer 1 van de tegenpartij die haar balletje over het blok op de grond wist te boren. Bij 8-13 wisselde Tim Lien voor Lisa, dit rendeerde meteen met een mooie pas in het midden die door Jente werd afgemaakt. Hierdoor kwam Lien aan de opslag en dit tot 12-13! Door schoonheidsfoutjes in het eigen team liep de setstand helaas uit naar 13-18. Knappe recepties van Jana en goeie verdedigingen van Katleen gaven Lena de mogelijkheid om aanvallend en blokkerend haar job te doen, maar jammer genoeg kregen we het gat niet meer gedicht waardoor het 20-25 werd. Toch weer een sterke prestatie, al weten we dat er zeker in de eerste set meer in zat met de 3 setpunten die we hebben laten liggen. Maar niet getreurd, het was een zeer leerrijke dag met heel wat progressie die bovendien heel wat plezier heeft opgeleverd.

’s Avonds maakten we nog een avondwandeling in groep richting Heino. Hier was een spel aan verbonden waarbij de meisjes per duo verantwoordelijk waren om een opdracht te laten slagen. Dit leverde lachwekkende taferelen en vooral filmpjes op dewelke het plezier van de avond bevestigen.

Dinsdag 28e december was de tweede plaatsingsdag aangebroken. We startten de dag weer met een training waarop de vermoeidheid toch al te merken was maar de inzet niet daalde. Tim verplichtte zijn team om het massageteam nog eens te gaan lastigvallen zodat ze met een ontspannen lichaam de namiddag zouden kunnen aanvatten. Vandaag spelen we onze laatste 2 van de 4 wedstrijden tegen Apeldoorn en het imposante Münster, waar slechts 1 speelster kleiner is dan onze grootste speelster. De rest van het team torent boven ons uit met hun 1m84 en 1m92 bijvoorbeeld. Maar niets verloren, we vatten vol goeie moed deze wedstrijd aan en zullen laten zien dat we klein maar vinnig zijn! Verdere verslaggeving volgt later!

Nieuwe Sponsors

Go to top